"Умни" спортни обувки следят за правилното протичане на тренировки

4759
"Умни" спортни обувки следят за правилното протичане на тренировки
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Бягането е една от най-популярните форми на тренировка, но ако човек не го практикува правилно или се претовари, може да се почувства по-зле, след като го преустанови, вместо да се погрижи за доброто си здраве. Решение на този проблем предлагат немски специалисти, които са създали "умни" спортни обувки, следящи за правилното протичане на тренировката, съобщава сайтът Гизмодо.

Обувките "Рънсейфър" са с вградени различни биометрични сензори, които отчитат колко бързо, дълго или интензивно бяга човек и дори определят дали се движи по мека или твърда повърхност. Събраните данни се предават чрез блутут към смартфона, който ги препредава към централен компютър за анализ на информацията.

Тичането в града намалява интелекта

Въпреки че тичането е сред най-добрите начини да сме във форма и да сме здрави, се оказва, че джогингът по тротоара и прашните улици вр...

Чрез осъществена в реално време обратна връзка трениращият получава съвети как да подобри тренировката си, като например дали да забави темпото или да спре за почивка, и научава дали не претоварва краката си.

С помощта на "умните" спортни обувки загриженият за доброто си здраве потребител може дори да планира тренировката си, за да извлече максимална полза от нея.

Създателите на "Рънсейфър" от института "Фраунхофер" се надяват, че до 2015 г. новият продукт ще бъде пуснат в продажба.

(БТА)

 

5 минути спринт по-ефективни от 90 минути джогинг

Упражнения, спорт, движение - какво по-хубаво и здравословно. Как точно обаче да поддържаме добра фигура - винаги е трудно да се избере...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com