Умно одеяло ще показва доколко сме доволни от полета си

2638
Умно одеяло ще показва доколко сме доволни от полета си
Снимка: Thinkstock/Guliver

Британската авиокомпания British Airways откри нов начин да разбира дали пътниците й са доволни от полета. Става дума за одеяло, което измерва мозъчните вълни на пътника, за да установи доколко е доволен той, съобщава в. Daily Mail.

Високотехнологичният аксесоар използва невросензори, за да измери нивото на щастие. След това фибрите, вплетени в материята, променят цвета си от червено до синьо, за да покажат кога пътниците са най-спокойни, информира БГНЕС.

Първи полет на новия самолет със слънчеви батерии Solar Impulse 2

Втората модификация на самолета със слънчева Solar Impulse, чието първо околосветско пътешествие ще се състои през 2015 година, се изди...

Новата технология е тествана на височина 9000 метра, за да се наблюдават сънят и отдихът по време на полет, така че авиокомпанията да може да подобри услугата си – от промяна на времето за сервиране на храна до това каква храна да бъде сервирана и какви филми да бъдат показвани.

Група доброволци на борда на самолет Boeing 787 Dreamliner, който излетял от летище Хийтроу за Ню Йорк, били сред първите опитали т. нар. "одяла на щастието" и говорили за своите преживявания. "За първи път тази технология се използва от авиокомпания, за да й помогне да прецени как се оказват услугите на борда на самолета", заяви представителят на British Airways Франк ван дер Пост.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com