X
 
 

В предаването днес: Тренировка по затъпяване

10460 6
В предаването днес: Тренировка по затъпяване
Снимка: Thinkstock Images
Затъпяването с бързи темпове се превръща в глобален спорт и определено в национален спорт що се отнася до България. С нетърпение очаквам да бъде сформирана Шампионска лига, където ще постигнем много силни резултати – убеден съм.

Но както при всеки спорт, без подготовка и тренировки успехи няма. Затова ето и един тренировъчен комплекс как точно да бъдат постигнати сериозни спортни резултати. Разбира се, комплексът търпи изменения според особеностите на трениращите и според експертизата на треньорите т.е. възможни са много вариации:

1. Ако си нямате телевизор или не знаете какво е това вестник, защото сте роден през този век, обезателно ползвайте Facebook! Вярвайте на абсолютно всичко, което бъде написано там или за което е пуснато снимка, стига то да дава лесен отговор защо животът Ви е скапан. Например – много е жега, затова не мога да се вдигна от леглото, а не защото изпих литър ракия и два литра бира снощи. Това упражнение е базова и е основа за по-сложните тренировки!

2. Задължително гледайте телевизия или четете вестници, в които най-голямата част е телевизионният справочник – за да не забравяте да гледате телевизия.

3. Когато гледате телевизия, следете предавания, които са с етикет "публицистични". В тях методологията за затъпяване е разработена по-хитро и дава ефект да си мислиш, че не затъпяваш, но всъщност с ускорени темпове да напредваш точно в необходимата посока!

а) Най-добри са следните "публицистични предавания" - такива, в които на първо място се залага на емоционалното пред рационалното. По-основно казано, като за практикуващи режима – на сърцето и душата пред мозъка. Например – много е опасно да оставиш малкото си дете само на плажа и да идеш в близката кръчма да се налочиш, вместо да го гледаш дали няма да влезе в морето и да реши то да се налочи до степен на умъртвяване. Това е твърдо приоритетна тема пред правилата за контролиране на дейността на главния прокурор, защото животът на едно дете е много по-важен за обществото, отколкото животът на цялото общество, включително на въпросното дете и на всичките му връстници - върху тях главният прокурор би могъл да повлияе чрез своите (без)действия, но тази работа е твърде конспиративна!

б) Обществено важни теми следва да се поднасят с определена гарнитура. Например – за първите три месеца на годината, България е на второ място по увеличение на заплатите в ЕС! В никакъв сличай не бива да се попарва създадения оптимизъм и да се уточнява, че и с това увеличение средната заплата на час в България е някъде около 20% от средната в ЕС. И е твърдо забранено да се прилагат експертни констатации колко време ще ни трябва от 20% да стигнем до 100% - според БАН някъде толкова, колкото Моисей е развеждал евреите в пустинята! В този случай спокойно трябва да се разясни на трениращите, че става въпрос за лапсус т.е. грешка – думичката се произнася не просто БАН, а с "Е" отпред!

в) Грижата за животни и пътища също е много важно да бъде демонстрирана. Става най-вече с огромно количество възгласи: "Ах, толкова е дълбока тази дупка, че се вижда Китай". Или: "Това куче е много свирепо – веднъж едно куче ме залая, докато бях в колата, не го видях точно, защото не можеше да стигне до пода на колата, но беше много свирепо и всички кучета са така"! Не забравяйте да питате отговорните органи за дупката на пътя как така стана, но без много-много да продължавате с въпросите – например колко струва този скапан ремонт, кой го направи, кой точно не иска да отговоря кой го е направил, колко пъти този въпросният неотговарящ не е искал в такива случаи да отговаря.

г) В супер публицистичните предавания задължително трябва да се кани понякога и някой по-важен за обществото гост – премиер, главен прокурор, политически лидер, защо не и висш съдия. Не бива обаче да се развиват обществено важни теми – това е майсторлъкът! Например – питаш дали нови законови предложения не се правят нарочно, за да отстранят някой важен, отговарят ти, че няма такова нещо, защото друг важен може да бъде отстранен и разследван по същия начин. В никакъв случай обаче НЕ развиваш въпроса, като показваш знание, че въпосният друг, с който те баламосват, няма как да бъде еднолично разследван и съден – има си съдебен състав от няколко души, докато първият директно има как да каже на всеки разследващ го, че няма да види бял ден! За един главен прокурор и един председател на върховен съд става дума.

4. В никакъв случай не посещавайте специализирани сайтове или места в интернет, където се водят специализирани дискусии, с аргументи и посочване на факти и научни доказателства. Те само се мъчат да ви объркат – Земята е плоска, да не би някой да може да стъпи на кълбо и да не падне от него?!

Всякакви прилики с действителни лица и събития, които могат да изплуват във Вашето въображение, са с голяма степен на достоверност точно така, както си го мислите!

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

 • Македонецъ 2 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Все пак аз трябва да ви благодаря / гражданско общество/ . Наистина жалко е , че така все не можем да се разберем, но аз наистина в последно време се притеснявам за вас. Бяхте се събудили , пък отново заспахте. И допреди година даже , там лозан ви свирне пък се сберете , повикате малко, полафите , ама и сега хептен ви няма. Що така?
 • Македонецъ 2.1 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Ама сега и самият иво прокопиев дори не може да ви събуди. Сериозно заспали ли или умрели сте ? Абе тоя лош борисов дето нали през льто 2013 квичахте го е полазил бе ? Ама вие този иво трябва ръце да го носите бе , то толкова много е направил за вас. Та нали ако не беше то нито щяхте да сте умни нито красиви. Често наистина ли и иво прокопиев не може да ви събуди ?
  : 2 !
 • Македонецъ 1 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  Ама този спорт е ОБЩОевропейски СПОРТ и мисля , че точно пък ти ивайло да бъдеш против е меко казано странно. То нали ако всички оттъпеят и къде отива ес , къде отиват плутократичните управления ? Не може да не си даваш сметка за това ивайло. Мисля , че вече е Време за една Народна власт в Р.България. То и тази трябва да бъде такава според Конституция ама НЕ Е. Пиша за Истинска НАРОДНА ВЛАСТ. Знам виж още ›› , че и доста МИСЛЯТ така.
 • Македонецъ 1.1 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  БНО Шипка и В.С. Васил Левски укрепват Националната сигурност на Р.България. Ама срещали се с Руски туристи или Граждани на Русия живеещи тук. Ама демокрация бе йвайло ? Ама оня австралийеца. Ама дай сега да спрем туризма заради този австралийец. Не е сериозно ивайло това. Още повече , че Н. Зеландия досега не иска Р.България да и предава лица за които счита , че... И къде отиват съжденията на тра виж още ›› д ? Ами в кошчето отиват.
  : 4 !
 • Македонецъ 1.2 Македонецъ преди 8 месеца Профил на трол?
  И тези лица срещали се с Другарите от БНО Шипка и В.С. Васил Левски , както и който и да е било от тях никой за нищо не ги издирва . Обаче се оказва , че трад руслан го издирва Законната власт в Сирия. Вероятно за връзки с ислямистки терористи , не зашото си е играел на жмичка. И не на последно место. Опищяхте Света actualno за тероризма на австралиеца ама Зверството в Шри Ланка го представихте к виж още ›› ато новината за Баба Пена отиваща в общината. Шо така ивайло ?
  : 2 !
Последно в Актуално