Внимание - робот стопаджия!

5675
Внимание - робот стопаджия!

Ако живеете в Канада и след няколко дни на пътя ви се изпречи робот стопаджия, не го подминавайте! Възможно е това да е HitchBOT.

Роботчето се отправя на истинско приключение – самостоятелно пътешествие на автостоп през цяла Канада.

Япония ще подпомага всеки учен в страната, разработващ роботи

Японското правителство има специален план за действие, който трябва да даде тласък на развитието на роботехниката в страната, предаде...

Използвайки технология за разпознаване на реч, синтез на речта и с помощта на информация, получена от социалните мрежи, роботът ще се опита да завоюва доверието на шофьорите на автомобили.

Според предварителните планове пътешествието трябва да започне на 27 юли тази година от Института за приложно изкуство и трябва да завърши във Ванкувър, Британска Колумбия. Общото разстояние, което трябва да измине роботът, е 6158 километра. Това е предварително пресметнато разстояние от точка до точка, но е възможно в действителност то да бъде доста по-голямо, тъй като не е ясно доколко ще се отклонява от пътя HitchBOT по време на пътуването.

„Обикновено специалистите се питат – можем ли да се доверим на роботите. Но в нашия случай въпросът звучи съвсем наопаки – може ли роботите да се доверят на хората. Очакваме, че HitchBOT ще води разговори с шофьорите, ще ги очарова и ще се стигне до висока степен на доверие. Само така той ще може да пресече цяла Канада“, коментира Фрок Зелер, изследовател от Ryerson University.

Конструкцията на робота не предвижда той да се придвижва самостоятелно. Подвижният му елемент е само ръка-манипулатор, с която той ще подава характерния за стопаджиите знак на водачите на приближаващите автомобили.

Малък робот умее да се шегува и анализира човешките реакции

Японски учени представиха робот, който умее да се шегува, съобщи Франс прес. При това шегичките му не са проява на лош вкус. Emiew е ч...

При постигане на договореност с шофьорите роботът ще остане на пълно разпореждане на водача, който ще трябва да го качи в автомобила, да зареди батериите му от акумулатора на колата и да го свали, когато пристигне на крайната точка от уговорения маршрут.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com