Волен Сидеров е нахлул в Макдоналдс, но скандалът е, че няма видео

19707
Волен Сидеров е нахлул в Макдоналдс, но скандалът е, че няма видео
Снимка: БГНЕС

Волен Сидеров е нахлул в Макдоналдс, но няма видео, никакво. Единствено кратки текстови репортажи, писани без въображение. Много хора чакат изборите с всевъзможни причини. Но нито една от тях достатъчно уважителна, колкото въпроса какво ще направи Волен. И сега дойде моментът на Големия взрив, но той не може да бъде наблюдаван, а може да се гадае единствено по последствията. До публиката достига само това изречение:

"Получихме данни, че тук хигиената е ужасна, влязохме вътре и установихме, че хигиената наистина е ужасна и че това заведение трябва да се затвори" - това е всичко, което знаем, че Сидеров е казал. 

Между другото, кратко, но пак хубаво. Изречението е много ясно и много динамично. Три логически стъпки - данни за ужасна хигиена, успешна проверка на ужасната хигиена - разбрало се е, че "хигиената е наистина ужасна" - и предложено решение на проблема - заведението трябва да се затвори. 

Прокуратурата например не може да се похвали с такава последователност. Получила е данни за печатане на фалшиви банкноти - милиони долари и милиони евро - арестували са престъпниците, обаче май парите били реквизит за сватби и кръщенета. Това е притеснително - имам хиляди левове във фалшиви банкноти от монополи вкъщи. И си мислех, че мога да вляза в затвора единствено на монополи. Но вероятността да ме арестува прокуратурата изглежда е сравнима с това да хвърля три чифта последователно.  

Затова обратно към Сидеров - как е възможно цялата акция да няма нито един клип? Как един човек от хората около него не се е усетил да включи камерата? Десислав Чуколов например е винаги там и на заден план, когато Сидеров говори, прави едни резки движения с главата напред и повтаря всяка фраза на Волен, да ти се набие хептен здраво в главата и после като ходиш по улицата да имаш тикове и да задаваш същите въпроси на случайни минувачи. Така беше при щурма на НАТФИЗ, така беше при заобградения журналист и "Извини се бе". Но сега никой няма да ни се извини, че не получихме клип, а само няколко постни изреченийца. Смаяните лица в "Макдоналдс", пълководците, заобиколили Сидеров; после проверката в кухнята ("Атака" сред фритюрници) - всичко това остава в мъглата на предположението и не може да се види на живо. И най-тъжното е, че незаписаното събитие стои на фона на хиляди изпържени лайвстриймове на стотици политици, открили, че камерата може да предава в реално време онова, за което никой няма време. Това не е сериозно, не е политически отговорно, и е скандал.

 

Автор: Райко Байчев 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com