Всички болни от лайшманиоза и малария - вън от България

8198
Всички болни от лайшманиоза и малария - вън от България
Снимка: БГНЕС

През тази година няма нито един болен от заразната кожна болест лайшманиоза обитател на регистрационно-приемателния център в Харманли. През миналата година е имало един. От малария болни са били седем бежанци, трима от които от Харманли и двама българи, а през миналата година - трима българи и един чужденец. Това официално заявиха от болница "Св. Георги" в Пловдив, която на практика отговаря и следи здравословното състояние на мигрантите в Харманли.

Коментар на редактора

Какво ни направи толкова жестоки?

Че голяма част от българите са безсърдечни, тесногръди и подаващи се на популизъм и манипулации, отдавна не е тайна. Че са жестоки обач...

Помните ли как почна да назрява напрежението в Харманли, заради което се стигна до боевете на мигранти с полицията? Ами точно от лайшманиозата – местна общинска съветничка и журналистка на име Светлана Николова размаха някакви снимки пред големите медии и вълната тръгна. Нищо, че преди официалното съобщение на УМБСАЛ "Св. Георги" и от други институции казаха, че няма проблеми и опасност от зараза. Българинът не вярва на институциите – по принцип с право, но понякога се получава като в приказката с лъжливото овчарче - казват истината. Заради невярата в Харманли се стигна дотам, че заради медийния натиск държавата тръгна да угажда на "общественото мнение" и се създаде излишно напрежение в самия център с ограничаването на движението, което доведе до ескалация, бой с полицията и всички следващи "ефекти", увеличаващи нетърпимостта.

Когато нещо не ти е приятно, много е лесно да го намразиш и да не помислиш. Трябва само да те побутне някой. В България такива хора има бол – всеки ден някой цъфти по телевизиите. Предвид статистиката на "Св. Георги", чакам да видя дали някой от тези индивиди ще предложи да гоним болните от лайшманиоза през тази година. Сигурно няма, болните били само българи.

Иначе Валери Симеонов, потенциален бъдещ български управник, е за пример по темата – лекарството е бой до дупка. Полицията трябваше да приложи сила, репресия, обяви той от ефира на БНТ как се решават проблемите. Жалко, че болестни състояния не могат да се лекуват с палки. Всъщност някои могат – политиците ни страдат от тях!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com