X
 
 

Въпросите, които Слави трябва да зададе на Борисов

32429 33
Въпросите, които Слави трябва да зададе на Борисов
Снимка: SlaviShow
Който е гледал днешното интервю на премиера Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV, няма как да не е останал с усещането, че много въпроси бяха пропуснати – за сметка на много повторения на тези, от които на всеки здравомислещ в България вече му е втръснало. И тъй като, поне засега, Борисов е приел поканата на Слави Трифонов да гостува в шоуто му (21 ноември), а Слави призова във Facebook профила си желаещите да изпращат въпроси към премиера да го направят на следния имейл адрес, аз ще си позволя да го направя в следващите редове под формата на виртуален разговор с Борисов. И така:

1. Г-н Борисов, има ли според Вас монопол на пазара на горива в България?

2. Преди година и половина КЗК не намери картел на пазара на горива и каза на бензиностанциите сами да се борят да няма картел на пазара. Сега КЗК тръгна пак да проверява цените на горивата. Какво означава това според Вас?

3. Какво трябва да се случи, за да подаде оставка правителството?

4. Какво трябва да се случи, за да подаде оставка Валери Симеонов?

5. Последният мониторингов доклад на ЕК за България е най-добрият, откакто съществува Механизма за сътрудничество и проверка. Не е ли така, защото сте удобен за Жан-Клод Юнкер и определени кръгове в Брюксел, а не защото България е преборила организираната престъпност, корупцията и си е оправила съдебната система?

6. Защо в България няма осъден още нито един политик на висок пост заради корупция?

7. В редица свои публични изяви припомняте какво е било по времето на БСП и говорите специално за КТБ и АЕЦ "Белене". Само БСП и Орешарски са виновни за фалита на КТБ?

8. Как така през първия Ви мандат КТБ порасна като активи от 2 млрд. лева до 5,6 млрд. лева?

9. Колко държавни дружества държаха парите си в КТБ по време на първия Ви мандат и защо?

10. Защо проектът "Белене" беше подновен, след като многократно през годините казахте, че заради този проект сме ощетени с милиарди и това е попречило да се вдигнат по-бързо

11. Смятате ли, че Делян Пеевски трябваше да декларира, че има частен интерес в медийния сектор, след като внесе законопроект за медиите? Защо не го направи според Вас?

12. След като вече има нов Закон за медиите, чиято основна цел е изсветляването на собствеността им, ще дадете ли прогноза колко медии ще се окажат притежание на г-н Пеевски?

13. Ще предложите ли промяна на законодателството така, че ако даде депутат отсъства от парламента на определен брой заседания, да бъде автоматично изхвърлян от Народното събрание?

14. Смятате ли, че само с наливане на пари българското образование и здравеопазване ще се оправят?

Разбира се, това е само малка част от въпросите, на които Борисов дължи публичен отговор. И то не просто еднократно, а постоянно. Но и телевизионният формат не позволява да се разгърне истинската картина на това, което може да бъде принуден да каже или да откаже да каже човек като Борисов. Затова, дано на 28 ноември вечерта Слави Трифонов се прояви като човек, задаващ точните въпроси в точните моменти, а всички ние да слушаме внимателно отговорите и да си ги спомним като дойде време за избори. Иначе просто нищо не правим.

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

 • АТАКА 23 АТАКА преди 1 година Профил на трол?
  да го пита защо спря АЕЦ и Южен поток, защо се бавят оставките на ЦЦ и Захариева за лобиране за джендърската конвенция ?? Защо Дпс все още е в бг парламент ? защо Не се вдигат доходите е кога ще подава оставка ?
 • Анонимен 22 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Бойко е дявол учил се от тато и царя и тази вечер ше нк преебе пак...ванга му е предсказала 40 години царство,десет вече ги има!!!!
 • Равно поле 21 Равно поле преди 1 година Профил на трол?
  Ще се надлъгват един другиго по ефира 22:30 кой е по-добър игра на думи и ще си играят на развален телефон И ще лъжат народа защо Бойко Борисов некаже на българите И във чужбина дали ще им на прави живота похубав от сега
 • Анонимен 20 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Изтече запис на Слави и Бойко – правят мега коалиция и с ДПС, основен враг им е Радев
 • Анонимен 20.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Фалшива новина! Треперят от страх!!
  : 5 !
 • Анонимен 19 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  А според мен е по-важно КАКВИ ВЪПРОСИ ЩЕ ЗАДАДЕ СЛАВИ НА БАДЖАНАКА СИ , който е "президент" на майка България!
 • Ехо 18 Ехо преди 1 година Профил на трол?
  Още четири: 1. Защо в България политическите върхушки нямат краен мандат? Това не отваря ли пътя към преследване и постигане на лични, а не на обществени интереси? Защо този въпрос не се коментира от никого от властта? 2. Защо всички партийни върхушки като един поддържат липсата на разделение и независимост една от друга на властите в България? Какви са резултатите от това? 3. Коя обществено значи виж още ›› ма система в България работи: Здравеопазване, МВР, Образование, Съд /особено следствието и прокуратурата/, Администрация, Пенсионна система?? Аргументи? 4. Кога ще се пръждоса от властта или ще чака бунтът да го измете, заедно с далаверите?
 • Анонимен 17 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  1.Кога ще имаме действаща правосъдна система и възможност да се осъжда главния прокурор за бездействие? 2.Защо конституционните съдии се назначават от политическите партии и са напълно зависими от тях? 3.Защо все още няма електронно гласуване на избори?
 • Анонимен 17.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Много ти е ниско нивото и (челото)на въпросите. Конституцията, глупако, урежда въпросите ти.
  : 5 !
 • Анонимен 17.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Можеш ли да кажеш, в кои държави в Европа има електронно гласуване по интернет? В Германия има ли? Във Франция? в Швеция? Защо? Знаеш ли? Ако не знаеш защо де обаждаш. Разчиташ, че сме тъпи ли?
  : 0 !
 • Анонимен 16 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ачев ,честито . купувате фк левски.
 • Анонимен 15 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Другарю Ачев , брависимо ! А сега, напишете какви въпроси трябва да бъдат зададени на президента Радев и Корнелия Нинова Импексова !! Чакаме с нетърпение!
 • Анонимен 14 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  КВИ ВЪПРОСИ? ТАЯ МУТРА Е ЗА ЗАТВОРА! И да го ползват рецидивистите!
 • Анонимен 14.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ей, тапир, я по-кротко! Червен сопол!
  : 22 !
Нагоре