X
 
 

"Боко Харам" удариха селище в Североизточна Нигерия

11626 0
"Боко Харам" удариха селище в Североизточна Нигерия
Бойци от ислямистката групировка "Боко Харам" са убили 32 души и са отвлекли множество други след нападение на село Гумсури в североизточната част на Нигерия.

Според официални лица, пожелали анонимност, местните власти продължават да идентифицират броя на изчезналите. Не е изключено техният брой да надвиши 100, сред които и жени и деца. Престъплението сее  случило в неделя. Заради сринатата на мобилна мрежа в региона и негодните за използване пътища то стана известно чак в четвъртък.

"Боко Харам" удари циментов завод и град в североизточна Нигерия

Бойци от ислямистката групировка "Боко харам" нападнаха днес циментов завод на френската компания Lafarge в Североизточнам Нигерия, ата...

"Боко Харам" развива дейността си основно в населената с мюсюлмани североизточна част на Нигерия, където нападенията над села са чести.

"След като убиха нашите младежи, бунтовниците отвлякоха жените и децата ни". Това каза Мухтар Буба, който е успял да избяга от селото. Според местен представител на властта Гумсури е било нападано и преди от ислямистите, но жителите са успели да се отбраняват, информира БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално