Работници във водни резервоари бяха изплашени до смърт от нимфи

28768
Работници във водни резервоари бяха изплашени до смърт от нимфи
Властта предлага да се свари традиционна бира и да се извършат съответните ритуали, които да прогонят духовете на сирените

Министър от правителството в Зимбабве наредил да бъде преустановена работата в изграждащи се резервоари, защото работниците били изплашени до смърт от срещата си морски сирени, пише местният в. "Хералд".

Самюъл Сипепа Нкомо, отговарящ в кабинета за водните ресурси, заяви пред парламентарна комисия, че наетите хора отказвали да се явят на площадките, където се изграждали резервоарите в градовете Гокве и Мутаре. Единственият начин според министър Нкомо работата да бъде подновена, е да се свари традиционна бира и да се извършат съответните ритуали, които да прогонят духовете на сирените.

"Всички длъжностни лица, които работиха по резервоарите, отказаха да се върнат на местопроизшествието", заяви министърът. Според него за срещи с нимфи се говорело и в други резервоари. Тези контейнери за питейна вода са от жизнено значение за Зимбабве.

Поверията за срещи със сирени и други митични същества са широко разпространени в страната, където голяма част от населението смесва християнската вяра с езически митове. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com