Ранените при влаковата катастрофа в Египет вече са над 100 души

1092
Ранените при влаковата катастрофа в Египет вече са над 100 души
Снимка: iStock/Guliver

Броят на ранените при влаковата катастрофа в Египет достигна 108 души, съобщи здравното министерство на страната. Загиналите са 32-ма, предава БГНЕС.

На мястото на трагедията работят 74 автомобила на спешна помощ, които извозват пострадалите до намиращите се наблизо болници. В помощ на местните лекари от Кайро са докарани със самолет подкрепления от медицински работници. Най-тежко пострадалите пациенти ще бъдат откарани в болници в столицата, които са преминали към извънреден режим на работа. 

Два влака се сблъскаха в Египет, 32-ма са загинали (ВИДЕО)

32-ма човека загинаха и най-малко 66 са ранени след сблъсък между два пътнически влака в Южен Египет, съобщиха от здравното министерств...

За Сухадж отпътува премиерът Мустафа Мадбули и пет министри, включително на здравеопазването и на транспорта. От Генералната прокуратура съобщиха, че следователите вече са започнали разследване на катастрофата и призоваха да не се публикува никаква информация за инцидента, докато не приключи следствието. Задържани са и се разпитват двамата машинисти на влаковете.

Междувременно управлението на железопътния транспорт обвини за случилото се неизвестни извършители, които са дръпнали аварийната спирачка на единия от влаковете и той е спрял. Това е довело до сблъсък с другия влак, който идвал след него и се е врязал в последните вагони на предния влак. Силно са повредени последните два вагона на първия влак и локомотивът и вторият вагон на втория. Десетки хора останали блокирани между изкривените железа, а на помощ са се притекли местни жители. Стотици хора се опитали да помогнат на заседналите в първите минути след инцидента, но много не са могли да бъдат спасени без специално оборудване. Железопътната комуникация в южната част на страната все още е парализирана, а спасителните служби продължават да разчистват развалините, обещавайки в скоро време да възстановят трафика.

Президентът на Египет Абдел Фаттах ас-Сиси изрази съболезнования до семействата на загиналите и разпореди отговорните институции да предприемат всички необходими мерки за разследването на инцидента и да предоставят адекватна компенсация на близките на жертвите. Държавният глава обеща всички виновни за трагедията да понесат заслужено наказание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АФРИКА:

Катастрофа с хеликоптер в Кения, загинали са висши военни

След откуп: Сомалийските пирати освободиха отвлечен кораб

Една година от войната, която забравихме: Суданците са на ръба

Русия докара ПВО и военни инструктори в Нигер (ВИДЕО)

Украйна открива посолства в Африка

Египет: "Най-трудният Рамадан от Средновековието насам"

Десетки загинали при преобръщане на рибарско корабче в Мозамбик (СНИМКИ)

Слон уби 80-годишна туристка в Замбия (ВИДЕО)

Нечуван прецедент в Сенегал: Страната вече има две първи дами (ВИДЕО)

63-годишен свещеник се ожени за 12-годишно момиче (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com