X
 
 

Стотици хора вероятно са се удавили при опит да стигнат от Либия в Европа

1235 2
photo of Стотици хора вероятно са се удавили при опит да стигнат от Либия в Европа
Снимка: Getty Images/Guliver
Над 100 души са в неизвестност, вероятни мъртви, след неуспешен опит на мигранти да стигнат от Либия в Западна Европа - защото корабът им е потънал, предаде БГНЕС.

"Потъването се е случило на около 100 километра от Триполи", каза Сафа Мсели, говорител на Международната организация по миграция в Либия.

Еврокомисията съди Унгария заради законите срещу мигрантите

На 25 юли Европейският съюз изправи Унгария пред най-висшия съд на ЕС заради противоречивото си законодателство срещу подпомагането на ...

Около 145 мигранти са спасени от либийската брегова охрана, а оцелелите са съобщили, че около 150 души са безследно изчезнали, съобщи тя. Генерал Аюб Кацем, говорител на либийския флот, каза, че "134 мигранти са били спасени, открито е едно тяло, а 115 други мигранти все още се водят изчезнали".

"Дървен кораб, превозващ около 250 души, включително жени и деца, потъна около пет морски мили от брега, според свидетелски показания на преживели трагедията мигранти", се казва в изявление на Кацем.

Благотворителната организация Лекари без граници (MSF) съобщи, че още 250 мигранти все още се водят изчезнали.

"Мигрантите очевидно са се отправили към морето с три кораба, привързани един за друг", заяви ръководителят на мисията на MSF Жулиен Райкман по телефона. Той каза, че оцелелите са съобщили за общо 400 души, пътуващи на борда на трите лодки.

България дава 2,5 пъти по-малко от седмичната заплата на Меси и Роналдо за спиране на мигрантската криза

България ще даде 200 000 евро за намаляване на миграционните потоци към Европа. Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на МВнР, предн...

Касем каза, че повечето от спасените мигранти са от Етиопия, докато други са палестинци и суданци. Бреговата охрана очаква властите да им осигурят подслон.

Ръководителят на агенцията на ООН за бежанците Филипо Гранди пише, че това е "най-лошата средиземноморска трагедия от тази година".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 2 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
    не спира потока от мързеливци и нагли мошеници към европа.
  • Запознат 1.1 Запознат преди 4 седмици Профил на трол?
    Няма и да спре, докато разни еврейски неправителствени организации не престанат да докарват мигранти събрани от цяла Африка до бреговете на Либийско море. Безплатно.
    : 0 !