В Африка тестват три лечения срещу ебола

24840
В Африка тестват три лечения срещу ебола
Снимка: Gettyimages

Организацията "Лекари без граници" обяви в четвъртък, че ще започне тестването на три клинични лечения на хеморагичната треска ебола в три от своите центрове в Гвинея и Либерия, съобщи Франс прес, цитирана от БГНЕС.

В отсъствие на утвърдено лечение за тази епидемия, която избухна в няколко страни от Западна Африка, подобни изпитания имат за цел намирането на ефективна терапия, твърди неправителствената организация в съобщение за медиите.

Либерия отмени извънредното положение заради ебола

Станалата известна като огнище на вируса "Ебола" Либерия съобщи, че е отменила извънредното положение, наложено преди три месеца, кога...

"Пристъпваме към уникално международно партньорство което е лъч надежда за болните да получат ефикасно лечение срещу болест, която убива между 50 и 80 процента от заразените", се казва в комюникето.

Трите опитни клинични терапии ще бъдат под егидата на различни институции. Оксфордският университет ще тества антивирусното лекарство Brincidofovir в Монровия, Либерия.

Френският Институт за здравни и медицински изследвания ще проведе експерименти с лекарството Favipiravir в гвинейския град Гекеду, а белгийският Институт по тропическа медицина поема опитите с кръвни плазмени терапии с пациенти в гвинейската столица Конакри.

Световната здравна организация също взима участие в експерименталните лечения. Нейният последен отчет констатира 5160 смъртни случая от 14 098 заразени с вируса Ебола.

Западна Африка не се справя с овладяването на еболата

Страните от Западна Африка засега не успяват да овладеят епидемията на болестта, причинена от вируса ебола. Това заяви на изслушване в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com