X
 
 

Въоръжени убиха над 40 души в Нигерия

1643 0
Въоръжени убиха над 40 души в Нигерия
Най-малко 40 души са загинали, а десетки са ранени при нападение на въоръжени бандити в осем отдалечени нигерийски села, съобщиха от службите за спешна помощ пред AFP.

Групи от въоръжени мъже на мотоциклети са навлезли в селските райони в района на Широро в централната част на провинция Нигер, стреляйки безразборно по селяните с цел да крадат добитък.

"Засега са открити 40 тела", заяви говорителят на Агенцията за управление на извънредни ситуации на провинцията (SEMA) Ибрахим Ауду Хюсеин.

"Спасителните екипи все още откриват тела при претърсването на храстите, окончателният брой на ранените и загиналите ще бъде обявен по-късно”, каза той, отбелязва още БГНЕС.

Войната и геноцидът в Африка, за които светът нехае

Камерун, централноафриканска държава с 24 милиона души в Гвинейския залив, рядко се появява в новините - което е изненадващо, като се и...

Десетки хора бяха ранени при подобни нападения, които накараха над 2 000 селяни да напуснат домовете си, добави експертът. Хюсеин съобщи, че бандитите са откраднали от селата стотици глави добитък.

Новините за нападенията идват бавно, поради „трудния терен“ и лошите телекомуникации в района, заяви Салиху Гарба, друг сужител на спешната служба.

Световните агенции отбелязват, че бандите от крадци на добитък са тероризирали общности в провинциите в северозападната част на страната, но нападенията в провинция Нигер досега са били рядкост.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители