11 души и младоженци са убити на празник в Мексико

3151
11 души и младоженци са убити на празник в Мексико

Единадесет души загинаха в мексиканския щат Гереро на така наречения "празник на 15-годишнината", съобщил губернаторът на щата Ектор Асудильо Флорес.

Този празник е много популярен в Мексико, той се организира за всички момичета, навършили тази възраст, и на него обикновено се събират стотици гости, съобщава агенция Notimex.

Евакуация след земетресение от 6,6 в Мексико

Частична евакуация бе организирана днес в щата Халиско в западната част на Мексико след земетресението с магнитуд 6,5 по тихоокеанското...

По думите на губернатора след постъпването на сигнала за убийството на мястото са пристигнали полицаи, но били обстрелвани от неизвестни бандити. Не се съобщава за убити полицаи.

Освен това в същия район била застреляна и двойка младоженци, пътуващи с кола от Мексико към курортния град Сиуатанехо за медения си месец. Прокуратурата на Гереро смята, че те може да са убити погрешка от същите бандити, нападнали полицаите.

Сега на мястото са изпратени допълнителни сили на полицията и армията, властите провеждат разследване на обстоятелствата на произшествието.

Трагичните събития са се случили в региона Тиера Калиенте, известен с напрегната криминална обстановка, свързана с борбата на различни престъпни групировки, които искат контрол над транзита на наркотици.

Тропическата буря Кристина се заформи край Мексико

Тропическата буря Кристина се заформи край югозападните брегове на Мексико. Метеоролозите очакват тя да прерасне в ураган по-късно през...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка