27 милиона в света са роби

4119
27 милиона в света са роби

В момента близо 27 милиона души в света живеят в робство, посочи държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън при представянето на годишния доклад на САЩ за трафика на хора.

Все пак, в борбата с това бедствие е постигнат напредък, благодарение на преследванията срещу трафикантите, започнати от все повече правителства, разкрива докладът.

От 185 страни, обхванати от доклада, едва 33 спазват съществуващите текстове на международно ниво, имащи за цел да се сложи край на трафика на човешки същества като Всеобщата декларация за правата на човека.

Сред 17-те страни с най-лоша репутация са Алжир, ДР Конго, Либия, Северна Корея и Саудитска Арабия. Сирия влиза в черния списък на страните, обвинени в трафик на хора, защото "сирийското правителство не прилага мерките за премахване на трафика на хора и не полага никакви усилия в тази посока", пише в американския доклад.

Премахването на робството в САЩ през 1865 г. "и в други страни за съжаление не означаваше край на робството" като цяло, каза Хилари Клинтън. "Днес, броят на хората в света, станали жертва на робство, се оценява на 27 милиона, което понякога се нарича трафик на човешки същества".

Редактор: Петър Проданов

20,9 млн. души в света са жертви на принудителен труд

Близо 20,9 милиона души, от които близо една четвърт под 18 години, са жертва на принудителен труд в света, заемайки постове, които с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com