72% от американците предпочитат да работят дистанционно

1616
72% от американците предпочитат да работят дистанционно
Снимка: iStock/Guliver

Американските служители казват, че функцията номер едно на работното място, която ще търсят след COVID, е възможността да продължат да работят отдалечено, когато пожелаят, съобщи StudyFinds..

Това показва ново проучване сред 2000 американци, които все още работят от вкъщи по време на пандемията. Повече от двама от всеки пет (48%) казват, че политиката на компания за отдалечена работа сега е тяхното най-желано предимство за работно място. Това е толкова е важно, че почти трима от всеки четирима (72%) твърдят, че дори не биха помислили да работят за компания, която не предлага гъвкави политики за работа от дома.

"Блумбърг": Агонията на афганистанските "агенти на промяната", изоставени от САЩ

Докато на летището в Кабул се разгръщат сцени на безумен хаос, някои от нас ги гледат с изстинали сърца и скръб, други са разтревожени ...

Проведено от OnePoll по поръчка на Kintone , проучването установява, че на почти три четвърти от работещите от вкъщи (71%) изобщо не им липсва офис на пълен работен ден. Други 76 процента биха използвали възможността да работят от вкъщи за постоянно.

Въпреки че 36 % смятат, че работата им е по-трудна от разстояние, 71 % казват, че имат по-добър баланс между професионален и личен живот, когато работят от вкъщи. Служителите са най -щастливи с новата гъвкавост в графика си (45%) и възможността да правят почивки по всяко време (44%), като средностатистическият човек прави почивка на всеки два часа и половина.

Повече от половината от анкетираните (51%) смятат, че приносът им на работното място са признати повече, откакто са започнали да работят от вкъщи.

„Хората приемат отдалечена работа повече от всякога. Нормите на работното място се изместиха и служителите очакват да имат по-стабилен баланс между професионален и личен живот “, казва Дейв Ланда, главен изпълнителен директор на Kintone.

За съжаление, работата от вкъщи не е само положителна за служителите. От липсата на подходящо офис оборудване (35%), до затруднения при общуването с колеги (36%) или прекалено много разсейване (34%), работата от вкъщи не е безупречна система за мнозина.

Разследват бомбена заплаха край Капитолия

Бомбена заплаха в района на Конгреса на САЩ доведе до евакуация на района и масово полицейско присъствие. Властите съобщиха, че са прег...

Служителите също така казват, че биха искали да закупят интернет ъпгрейд (48%), нов компютър (40%) или ново бюро или работна станция (38%), за да подобрят работата си от разстояние . Всеки пети (22%) изрази недоволство от задоволяването на нуждите на служителите от компанията, докато работят от вкъщи.

Американците не бяха срамежливи при предлагане на начини, по които тяхната компания може да помогне за подобряване на работата им от дома. Почти половината смятат, че коригираните фирмени политики, включително работно време и очаквания (46%), биха променили тяхното представяне. Други начини, по които компаниите могат да подобрят работата от вкъщи, е като възстановят на своите служители разходите за интернет услуги или други сметки за комунални услуги (43%) или предоставят нов компютър или лаптоп (41%).

Комуникацията е ключова за половината от респондентите (52%), които смятат, че тяхната компания може да се възползва от по-директната комуникация със служителите.

Почти шест от всеки 10 (57%) смятат, че общуването, свързано с работата, е било по-продуктивно в офиса, а 36 процента смятат, че е било напрежение да се комуникира ефективно с ръководството им по кариерните въпроси.

„Всяка голяма трансформация като тази идва с препятствия и несигурност. В крайна сметка ползите от по-щастливи и по-доволни служители ще оправдаят усилията за справяне с тези предизвикателства. Работодателите трябва да създадат политики и да намерят решения, които да отговорят на тези проблеми и да засилят комуникациите, така че отдалеченият и хибриден трудов опит само да се подобри в ерата след пандемията “, добавя Ланда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка