Американец осъмна милионер от лотарията, но се оказа грешка

1634
Американец осъмна милионер от лотарията, но се оказа грешка
Снимка: iStock

Мъж от Вашингтон, който смята, че е спечелил джакпот на стойност 340 милиона долара (270 милиона британски лири), съди Powerball и лотарията на DC, които твърдят, че са публикували числата му по погрешка, предава BBC.

Джон Чийкс казва, че се е почувствал „вцепенен“, когато за първи път е видял печелившите числа на Powerball да съвпадат с неговия билет през януари 2023г. Но когато представя билета си в Службата за лотария и игри, искът му е отхвърлен. „Един от агентите по искове ми каза, че билетът ми не е наред, просто да го хвърля в кофата за боклук“, казва Чийкс.

Вместо това той запазва билета и си намери адвокат. Сега Чийкс съди лотарията за обезщетение в размер на джакпота Powerball плюс лихвите, които би спечелил от него на ден - общо 340 милиона долара.

Още: Испанската коледна лотария "Ел Гордо" раздаде 2,6 милиарда евро

Случайна грешка

Според съдебните документи Powerball и изпълнителят на лотарията, базираната в DC Taoti Enterprises, твърдят, че объркването е възникнало от техническа грешка. В съдебна декларация служител на Taoti каза, че на 6 януари 2023 г., деня, в който Чийкс купува билета си, екип по проверка на качеството е провеждал тестове на уебсайта.

На този ден набор от тестови числа на Powerball, които съвпадат с числата на Чийкс, са публикувани на уебсайта „случайно“, според съдебните документи. Тези числа остават онлайн три дни, до 9 януари. Числата онлайн не съвпадат с числата, изтеглени при последното теглене на лотарията, според служителя на Taoti.

Нито Powerball, нито Taoti отговарят на искането на BBC за коментар

Снимка: Getty Images

Делото

Сега мъжът от Вашингтон води дело по осем отделни точки, включително нарушаване на договор, небрежност, причиняване на емоционален стрес и измама. Адвокатът му, Ричард Еванс, казва в съдебните документи, че тъй като печелившите числа съвпадат с числата на клиента му, той има право на "целия джакпот". В противен случай, има право на обезщетение за "груба небрежност" на лотарията при публикуване на грешни лотарийни числа.

Още: Късметлия втора поредна година: Мъж от Ню Йорк спечели 10 млн. долара от лотарията

Ищецът казва, че е обнадежден. „Знам, че съдебната система ще надделее“, добавяйки, че печалбите от лотарията биха променили живота за него и семейството му. Ако спечели, той планира да отвори домашна доверителна банка, предназначена да подпомага амбициозните собственици на жилища.

Следващото заседание по делото е насрочено за 23 февруари. Шансовете Чийкс или който и да е друг да спечели джакпота са изключително редки, около едно на 292,2 милиона. За сравнение шансовете да бъдете ударени от мълния през следващата година са 1 към 1,22 милиона, според Националната метеорологична служба на САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка