Анджелина Джоли: Светът функционира въз основа на "бизнес интереси"

7807
Анджелина Джоли: Светът функционира въз основа на "бизнес интереси"
Снимка: Getty Images

Американската кинозвезда и филантроп Анджелина Джоли изрази загриженост относно неравностойното търсене на справедливост, включително в рамките на ООН.

В разговор със сирийския журналист и режисьор Уаад ал Катеаб Джоли заяви, че преди 20 години, когато е започнала да работи в международен план, е имала представа за "добрите момчета", независимо дали става дума за конкретни държави или отделни хора, но по-късният опит ѝ е подсказал, че това просто не е вярно. Подчертавайки, че правата на човека не са равномерно разпределени по света, тя казва: "Правата на човека (са) понякога за тези (някои) хора... (но) никога за тези (други) хора".

Снимка: Getty Images

Още: Анджелина Джоли: Холивуд е болно място, бих живяла в Камбоджа

Реалността е такава, че светът функционира въз основа на "бизнес интереси", казва Джоли, която е бивш посланик на добра воля на ООН, а по-късно - специален пратеник до миналата година, наричайки това "грозно състояние" на нещата. Тя заявява, че намира това за "обезсърчително" и "разстройващо", особено "като човек, който е бил пряк свидетел на военни престъпления". Правителствата, политиците и лицата, вземащи решения, дават обещания и декларации, но те често водят до "нищо не се променя и нищо не е различно", казва тя.

Тя отбелязва, че въпреки че хората често са възпитавани с идеята, че "колониализмът е приключил", контролът и злоупотребите с развиващите се страни все още продължават. "Отношението, контролът и злоупотребата с развиващите се страни може би са по-лоши от всякога в борбата за ресурси... Бизнес интересите (са) заложени дори в Организацията на обединените нации, която има окончателно право на вето. Винаги е било така", добави тя.

Снимка: Getty Images

Позицията на Джоли за войната в Израел

Миналият месец Джоли осъди продължаващите бомбардировки на Израел над Газа и призова за действия срещу колективното наказание на палестинските цивилни граждани. Публикувайки снимка на щетите в Газа в интернет, тя написа: "Това е умишлено бомбардиране на население, попаднало в капан, което няма къде да избяга. Газа е затвор на открито от близо две десетилетия и бързо се превръща в масов гроб".

Още: Джон Войт нападна дъщеря си Анджелина Джоли заради обвиненията ѝ към Израел (ВИДЕО)

"Четиридесет процента от убитите са невинни деца. Убити са цели семейства. Докато светът наблюдава и с активната подкрепа на много правителства, милиони цивилни палестинци - деца, жени, семейства - са колективно наказвани, като в същото време са лишавани от храна, лекарства и хуманитарна помощ в разрез с международното право", каза тя. "Като отказват да поискат хуманитарно прекратяване на огъня и блокират Съвета за сигурност на ООН да наложи такова и на двете страни, световните лидери са съучастници в тези престъпления", добави още Анджелина Джоли, припомня БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка