Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън със сериозна обида по адрес на Путин

22 февруари 2024, 07:25 часа • 3318 прочитания

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече руския си колега Владимир Путин "побесняло куче" и "луд кучи син" на публично събитие за набиране на средства за президентската кампания, което се проведе в Калифорния.

"Имаме побесняло куче като този тип Путин и други и винаги трябва да се тревожим за ядрен конфликт, но екзистенциалната заплаха за човечеството е климатът", каза Байдън в кратка реч на събитието в Сан Франциско, на което присъстваха малка група репортери. Според "Ройтерс", думите на Байдън са: "Това е последната екзистенциална заплаха - климатът. Ние имаме един луд кучи син като този човек Путин и други и винаги трябва да се притесняваме от ядрен конфликт. Но съществената заплаха за човечеството е климатът".

Интересното в случая е, че тази седмица в област Тула беше приета разпоредба срещу агресивните бездомни кучета - да се умъртвяват, като решението за това да се взема от специална комисия от експерти.

Още: Foreign Policy: Байдън изобщо има ли политика към Русия?

Не за пръв път

Това не е единственият изблик на остър език от Байдън. В други случаи той нарече "касапин" и "военнопрестъпник" издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца Путин, който нареди нахлуването в Украйна на 24 февруари, 2022 година.

Байдън каза, че в петък (23 февруари) САЩ ще обявят пакет от нови строги санкции срещу Русия заради смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални, припомня БГНЕС.

"Целувка на смъртта" ли е подкрепата на Путин за Байдън?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес