Бразилската полиция удари най-голямата горска мафия в страната

21643
Бразилската полиция удари най-голямата горска мафия в страната

Бразилската полиция разби най-голямата престъпна група, занимаваща се с обезлесяването на страната. Тя е смятана за най-мощната действаща в момента банда, заявиха цитирани от АФП официални лица.

Бандата атакувала държавни земи в северния щат Пара, изпепелявала гори, разделяла земята на парцели и ги продавала, гласи съобщение по случая на федералната полиция. Престъпната група била виновна за престъпления срещу околната среда от порядъка на 250 млн. долара, гласи оценка на Бразилския институт по околната среда /БИОС/.

150 дка гора и четири къщи изпепелени при пожара в Искрец

Над 150 дка гори и четири къщи бяха изпепелени от пожара, лумнал вчера в свогенското село Искрец, съобщи bTV. Един от първите къщи, на...

В съобщенията за действията срещу мафията не става дума колко души са били арестувани. "Заподозрените са оценявани като най-големите разрушители на бразилска Амазония, действащи в момента", се казва още в становището на БИОС.

Обвиненията, които ще бъдат отправени към бандитите, ще бъдат за нахлуване в държавна земя, престъпления срещу околната среда, измами, организиране на престъпна група и пране на пари. Заповеди за задържане били издадени в щатите Сао Паолу, Парана и Мато Гросо. Ако обвиняемите бъдат признати за виновни всеки от тях може да бъде осъден на над 50 г. затвор, информира БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com