Дебатът Байдън-Тръмп остава под въпрос, вицепрезидентите поемат щафетата в САЩ

2268
Дебатът Байдън-Тръмп остава под въпрос, вицепрезидентите поемат щафетата в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Демократът Джо Байдън заяви, че ще откаже дебат с Доналд Тръмп през следващата седмица, както е планирано, ако американският президент все още е болен от коронавирус, предаде АФП.

"Очаквам с нетърпение да дебатираме, но се надявам всички протоколи да бъдат спазени", каза 77-годишният Байдън пред репортери след завръщането си от Гетисбърг, цитиран от БГНЕС.

С какво лекуваха Доналд Тръмп от COVID-19

Леченията от коронавирус се разделят на две - тези, които директно атакуват вируса и е по-вероятно да бъдат полезни през първата фаза и...

74-годишният Тръмп обяви рано в петък - два дни след първия си дебат с Байдън в Кливланд - че тестът му за коронавирус е положителен.

Байдън и Тръмп трябва да се изправят отново един срещу друг на 15 октомври, но Байдън заяви: "Ако той все още има COVID-19, не бива да водим дебат".

Протоколите на Центровете за контрол и превенция на заболяванията гласят, че хората, които имат положителен тест за вируса, трябва да останат вкъщи поне 10 дни след появата на симптомите за първи път, докато хората, които се разболеят тежко, може да се наложи да останат вкъщи до 20 дни.

Все още няма яснота дали Тръмп ще участва във втори дебат с Байдън. В същото време се засилват съмненията в медиите и обществото дали изобщо американският президент е болен от коронавирус или това е акция на щаба му, с която той ще се опита да отложи втори дебат с опонента си.

След като напусна болницата американският президент направи едно нещо - отложи преговорите с демократите за икономическия план за справяне с последиците от коронавируса за след изборите.

Доналд Тръмп: Напускам болницата, не се страхувайте от COVID

"Днес в 18,30 ще напусна медицинският център Уолтър Рийд. Чувствам се наистина добре. ! Не му позволявайте да господства над жи...

Байдън реагира и обвини Тръмп, че е "обърнал гръб" на американците:"Той обърна гръб на всеки един работник, чиято работа все още не е възстановена.... Той обърна гръб на семейства, които се борят да плащат наеми, да слагат храна на тяхната маса и да се грижат за децата си”, каза Байдън в изявление, след като Тръмп замрази преговорите с демократите, обвинявайки ги, че преговарят недобросъвестно.

Кандидатът за президент заяви, че Тръмп е прекратил преговорите, защото иска да използва законодателното време, за да утвърди кандидата си консерватор на свободно място във Върховния съд на САЩ преди изборите.

Пелоси нападна Тръмп - защо е спрял работата по икономическия план за отговор на коронавируса

На дебат обаче ще излязат кандидатите за вицепрезидент на САЩ - републиканецът Майкъл Пенс и демократът Камала Харис. Техният телевизионен двубой придоби особено значение в светлината на болестта на американския президент Доналд Тръмп, съобщава ТАСС.

Дебатът, който ще продължи 180 минути ще се състои в Кингсбъри Хол на Университета на Юта в Солт Лейк Сити в сряда в 21:00 ч. местно време и ще бъде разделен на девет 10-минутни сегмента. Всеки от тях ще бъде посветен на определена тема, избрана от домакина - ръководителят на бюрото във Вашингтон на вестник „USA Today” Сюзън Пейдж. И двамата участници направиха тестове за коронавирус преди началото на дебата. Само те и модераторът на дебата ще могат да бъдат в залата без защитни маски. Поради пандемията разстоянието между участниците на сцената е увеличено от 7 на 12 фута (от 2,1 на 3,6 метра), а между участниците ще бъде инсталирана прозрачна пластмасова преграда по решение на комисията за телевизионния дебат.

Доналд Тръмп е премълчал за положителен резултат от първия си тест за коронавирус?

Президентът на САЩ Доналд Тръмп миналия четвъртък не е споделил с обществеността информация за положителните резултати от първия си тес...

"Ако сенатор Харис иска да построи около себе си, нека я направи", каза Кейти Милър, говорител на централата на Пенс в интервю за "Политико".

Обикновено дебатите между кандидатите за поста вицепрезидент имат малко влияние върху хода на предизборната кампания. „Fox News” дори определи дебатите от последните години като „скучни“, но предстоящият ктелевизионен спор представлява голям интерес, тъй като идва в момент, когато хоспитализацията на Тръмп подчерта ролята на вицепрезидента и принуди щабовете на републиканската и демократичната кампания да преосмислят стратегията си през последния сегмент на кампанията.

61-годишният Майкъл Пенс и 55-годишната Камала Харис ще трябва да използват предстоящия дебат по телевизията, за да успокоят притеснените избиратели, че са годни да поемат поста президент. В тази връзка „The Wall Street Journa”l подчерта, че дебатът ще се превърне в „политически тест“ и за двамата участници и припомни, че Пенс през 2016 г. обмисляше възможността да участва в борбата за президентския пост, а Камала Харис до декември миналата година участва в борбата за Демократична номинация за президент. "И двамата могат да търсят президентството в бъдеще", посочва вестникът, като посочва, че 77-годишният кандидат за президент на САЩ Джоузеф Байдън вече е заявил, че ако спечели изборите, ще счита президентството си като етап преди идването на власт на ново поколение демократични лидери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Който гласува помощ за Киев, да стане част от украинската армия: Идея на крайнодясна конгресменка

Сенатът на САЩ отхвърли републиканските искове за импийчмънт на вътрешния министър

Microsoft засече руски опити за влияние на предстоящите избори в САЩ

Пример за учебник по политическо лицемерие: Протежето на Тръмп в Конгреса се сети за Украйна (ВИДЕО)

След като споделил опасения за безопасността на самолетите: Инженер на Boeing бил тормозен и заплашван

"Time" нареди Юлия Навалная сред най-влиятелните личности за 2024 г.

САЩ няма да поднови петролния лиценз на Венецуела

УНИЦЕФ обяви колко деца са загинали в Ивицата Газа

"Той е мой приятел": Тръмп и Дуда се срещнаха в Ню Йорк

Републиканците представиха нов военен пакет за Украйна, но с куп условия в него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com