Децата на Хашоги с голямо обезщетение от Саудитска Арабия

1537
Децата на Хашоги с голямо обезщетение от Саудитска Арабия
Снимка: Getty Images/Guliver

Децата на саудитския журналист Джамал Хашоги, който беше убит в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври миналата година, получиха като обезщетение къщи - за всяко едно от тях, на стойност няколко милиона долара, а освен това всеки месец ще получават парично обезщетение от саудитските власти, пише БГНЕС, цитирайки The Washington Post.

Според американския вестник, за който работеше Хашоги, въпросните къщи се намират в Джеда (западната част на Саудитска Арабия), в жилищен комплекс и се оценяват на 4 милиона долара всяка. Към това се добавят месечни обезщетения за всяко едно от четирите деца - по над 10 000 долара, пише вестникът, като се позовават на бивши и настоящи саудитски служители, както и на близки роднини. И, продължава медията, "те биха могли също да получат много по-високи обезщетения - потенциално няколко милиона долара на човек - в преговорите за кръвнината, след като съдебните процесите срещу заподозрените в убийството приключат до няколко месеца". А обезщетенията са одобрени от крал Салман още в края на 2018 година - съгласно традициите на саудитската култура.

Годишният доклад за правата на човека на САЩ - Хашоги и Иванчева са акценти

Администрацията на Тръмп използва годишния доклад за правата на човека, за да отправи въпроси към Саудитска Арабия за извършеното през ...

Твърди се, че преговорите за тези компенсации са водени от Халид бен Салман, брат на принца и посланик на Саудитска Арабия в САЩ.

Само Салах, най-големият син на Джамал Хашоги, все още живее в Саудитска Арабия, в Джеда, където работи като банкер, според американския всекидневник. Другите три деца, брат и две сестри, живеят в САЩ.

Критик на режима, саудитският интелектуалец, който пребиваваше в Съединените щати, беше убит и разчленен на 2 октомври в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Тялото на журналиста не беше открито.

След като отричаше убийството, Саудитска Арабия посочи, че операцията е била извършена от "елементи извън контрол" и, че тя се е изродила. Процесът срещу 11-те заподозрени започна в началото на годината пред саудитския съд, а главният прокурор е поискал смъртното наказание за петима от тях. Но въпросите продължават да витаят, като се започне с ролята на могъщия принц Мохамед бин Салман - престолонаследник на Саудитска Арабия, смятан от Сената на САЩ за "отговорен" за убийството.

Саудитска Арабия твърди, че не знае къде е тялото на Хашоги

Рияд не знае къде се намира тялото на дисидента Джамал Хашоги, въпреки че е задържал екипа, който го е убил, заяви Адел ал Джубейр, мин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Групата Green Day хедлайнер на концерт на ООН (СНИМКА)

Огнен ад: Пожар опустоши строящ се небостъргач (ВИДЕО)

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com