Един от най-жестоките убийци в света почина в американски затвор

6806
Един от най-жестоките убийци в света почина в американски затвор
Снимка: Getty Images/Guliver

Осъденият за серия убийства Чалрз Менсън почина в американски затвор на 83-годишна възраст.

Той е починал от естествена смърт в 20:13 ч. местно време в неделя (0213 GMT в понеделник) в болница в окръг Кърн, се казва в изявлението на Калифорнийската служба за наказания и реабилитация.

Разбират ли хората какво се случва, когато умират?

След смъртта си хората осъзнават, че са починали и какво се случва около тях. Това твърдят учени от Школата по медицина Langone към уни...

Дебра Тейт – сестрата на една от най-известните жертви на Менсън и неговия култ актрисата Шарън Тейт, съобщи пред сайта TMZ, че е получила телефонно обаждане от властите, уведомяващи я за смъртта на Менсън.

В края на 60-те години Менсън оглавява култ, който извършва серия убийства в богати квартали на Лос Анджелис, предизвиквайки вълна на ужас и паника не само в града, но и в цялата страна. Жертвите са бели американци, като целта е вината за тях да бъде хвърлена върху афроамериканската общност, предизвиквайки расова война.

Членовете на т. нар. „семейство“ на Менсън са обвинени в убийствата на най-малко деветима души, преди да отнемат живота на седмина в периода 9-10 август 1969 г.

Най-известната им жертва е 26-годишната актриса Шарън Тейт. По това време тя е съпруга на режисьора Роман Полански и очаква дете от него. Убита е в напреднала бременност. Менсън не присъства на нейното убийство, въпреки че той дава нареждането за него.

Почина певицата Андрония Попова

След боледуване на 44-годишна възраст почина певицата Андрония Попова-Рони от групите Nasekomix и Sentimental Swingers. Новината съобщ...

 Серийният убиец, който до края на живота си не показва, че се разкайва за делата си, е осъден на смърт през 1971 г. заедно с четирима други свои последователи за убийствата на седем души. По-късно присъдата му е променена на доживотен затвор. Оттогава той лежи в калифорнийски затвор, като през това време подава 12 молби за помилване.

Менсън е роден през 1934 г. в Синсинати, когато майка му е на 16 години. Още от 13-годишен той започва да извършва престъпления и многократно е вкарван в изправителни учреждения и затвори. През лятото на 1967 г. заживява в Сан Франциско, където оглавява комуна от наркозависими, чийто последователи са предимно жени. По-късно неговото „семейство“ се установява в ранчо в калифорнийската Долина на смъртта.

Докато е в затвора през 2014 г. Менсън получава разрешение да се ожени за тогава 26-годишната Афтън Илейн Бъртън, но 90-дневното разрешение минава, без да бъде извършена церемония, припомня БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Закон в САЩ: Руски пари може да се харчат за Украйна, забрана за TikTok

Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Над 60 млрд. долара: Ново оръжие от САЩ за Украйна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка