Главната редакторка на „Ню Йорк Таймс” неочаквано бе уволнена

25459
Главната редакторка на „Ню Йорк Таймс” неочаквано бе уволнена
Снимка: Getty Images

Джил Ейбрамсън, която през 2011 стана първата жена главен редактор на авторитетното издание „Ню Йорк Таймс’, бе уволнена. Нейният пост ще бъде зает от носителя на „Пулицър” и дългогодишен репортер на „Лос Анджелис Таймс” и „Ню Йорк Таймс” Дийн Бакет. Това съобщи nytimes.com.

Издателят на медията Артър Сълцбергер младши съобщил решението си на изненаданите журналисти в сряда. Причината за уволнението на Джил Ейбрамсън е „конфликт с ръководството”.

Управляващите не искат истински нов медиен закон, казва журналист

В момента в България няма условия за създаване на нов медиен закон. Покана от страна на управляващите към журналистите за работа в тази...

Оказва се, че между Ейбрамсън и собственика Сълцбергер редовно е имало напрежение по различни въпроси. Отделно срещу нея е имало оплаквания от служители заради грубо отношение и прилагане на двойни стандарти.  

Дийн Бакет, който досега бе отговорен редактор, също имал разпри с нея. Последната била след като Ейбрамсън решила да наеме журналист от британския The Guardian за свой заместник, без да се консултира с Бакет.

Дийн Бакет е признат професионалист в журналистическата гилдия в САЩ. Той е и първият афроамериканец, който става главен редактор на „Ню Йорк Таймс”.

 

Свободата на пресата в Европа е в голяма опасност

Драматичен поврат е необходим, за да не бъде смазана свободата на пресата в Европа под двойния натиск на насилието и съдебните дела з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка