Хора на Тръмп уговаряли канал за връзка с Путин извън службите за сигурност в САЩ

4995
Хора на Тръмп уговаряли канал за връзка с Путин извън службите за сигурност в САЩ

​Бившият съветник по въпросите на сигурността на ​Доналд Тръмп, Майкъл Флин, както и други членове от предизборния екип на настоящия президент на САЩ, са имали контакти с различни руски служители и други лица, свързани с Кремъл, по време на последните седем месеца от кандидатпрезидентската кампания през миналата година в САЩ. Става дума за най-малко 18 телефонни разговора и изпратени имейла за обмяна на информация между Вашингтон и Москва.

Завесата по темата открехнаха настоящи и бивши американски служители на високи постове пред агенция Reuters. Става ясно, че част от неразкритите разговори са осъществени между руския посланик в САЩ Сергей Кисляк и съветници на Доналд Тръмп.

Тръмп е знаел за руските проблеми на Майкъл Флин преди да го назначи

Уволненият бивш съветник по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп – Майкъл Флин, е казал на преходния еки...

Особено интересно е, че разговорите между Кисляк и Майкъл Флин са се увеличили след победата на Тръмп на 8 ноември. Според запознати двамата са обсъждали също така установяването на неофициален канал на комуникация между Белия дом и Кремъл, като по този начин е трябвало да се избегне бюрократичният път, през който минава общуването между двамата президенти.

От източниците на Reuters става ясно също така, че 18-те телефонни разговора и мейли са осъществени в периода април-ноември 2016 г. Припомняме, че тогава бяха извършени и хакерски атаки, които разузнаването на САЩ определи като дискредитиращи президентската кампания от страна на Кремъл.

През януари 2017 г. директорът на ФБР Джеймс Коми заяви, че руските хакери, които са се опитвали да се намесят в президентските избори в САЩ, не са извършили пиратско влизане в екипа за националната кампания на Доналд Тръмп.

През декември миналата година бе сформирана парламентарна комисия в Конгреса на САЩ, която трябваше да установи дали е имало намеса на руските хакери по време на предизборната камапния в САЩ. Американските разузнавателни служби обвиняват руският президент Владимир Путин и правителството в Москва в организирането на кампания с цел да бъде провален американския демократичен процес с цел да се помогне за победата на милиардера Доналд Тръмп.

Специален прокурор ще следи намесата на Русия в президентските избори в САЩ

Специален прокурор ще следи разследването за евентуална намеса на Русия в президентските избори в САЩ Робърт Мюлер обеща да изпълни сво...

Стана ясно също така, че шест от телефонните разговори били на ниво руския посланик Сергей Кисляк и съветника на Тръмп Майкъл Флин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Помощта на САЩ може да потегли към Украйна - Байдън сложи подпис

47-годишна жена е първият евтанизиран човек в Перу

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com