И ФБР се намеси в разследването на имейлите на Хилари Клинтън

1457
И ФБР се намеси в разследването на имейлите на Хилари Клинтън
Снимка: Getty Images/Guliver

Главният прокурор на Съединените щати Лорета Линч ще приеме препоръките на адвокати от кариерата и агенти на ФБР по случая с използването на личен имейл сървър от бившият държавен секретар Хилари Клинтън. Това съобщи официално лице от Департамента по правосъдие, предаде БНР.

Решението се появи след като Линч бе критикувана в публичното пространство за импровизирана си среща със съпруга на Хилъри Клинтън – бившият президент Бил Клинтън.

ФБР използвало хакери за iPhone на терорист от Калифорния

ФБР е хакнало телефона на терориста Саид Фарук от Сан Бернардино с помощта на професионални хакери, които са открили поне една неизвест...

Все още не се знае кога ще бъдат отправени препоръките на разследващите, но изявлението изглежда е в отговор на критиките по адрес на неофициалната среща между Линч и Клинтън на летището във Финикс, Аризона в понеделник. Спонтанната среща между двамата бе описана като неуместна както от демократи, така и от републиканци. Линч вече заяви, че тя и бившият президент не са дискутирали въпросния случай. Републикански законодатели настояха, заради срещата разследването да бъде поето от специален прокурор.

Темата се обвързва все повече с политиката във време, в което Хилари Клинтън се приготвя да приеме номинацията на демократите за президент.

Самата Клинтън вече заяви, че е 100 процента уверена, че няма от какво да се притеснява от криминалното разследване на имейлите й в Държавния департамент.

New York Times пояснява, че с решението на главният прокурор Лорета Линч да не оспорва заключенията на разследващите се премахва възможността мнението на политически назначено лице да вземе превес. Изданието допълва, че към подобна стъпка се е работило от няколко месеца.

Обама се включва в предизборната кампания на Клинтън

Американският президент Барак Обама за първи път ще вземе участие в предизборната кампания на своя бивш държавен секретар Хилари Клин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com