И Майк Пенс влиза в битката за Белия дом

1868
И Майк Пенс влиза в битката за Белия дом
Снимка: Getty images

Майк Пенс планира да се включи в битката за президентската номинация на Републиканската партия на 7 юни с видеоклип за кампанията и встъпителна реч в Де Мойн, Айова, съобщи NBC, позовавайки се на анонимен източник.

Бившият вицепрезидент, дългогодишен защитник на приоритетите на традиционните консерватори по социални и икономически въпроси, ще се включи в надпреварата в момент, когато неговият някогашен шеф, бившият президент Доналд Тръмп, претендира за мнозинство в повечето национални проучвания, а губернаторът на Флорида Рон ДеСантис е на ясно второ място, предава БГНЕС.

Тръмп обжалва заповед, която изисква Пенс да свидетелства за щурма на Капитолия

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обжалва заповед, която изисква бившият му вицепрезидент Майк Пенс да свидетелства по специалното ...

Наричат го "Тръмп с мозък". Кой е Рон ДеСантис?

Преосмислянето му пред републиканските избиратели, повечето от които го познават предимно като вицепрезидент на Тръмп, ще бъде предизвикателство.

Роденият в Индиана Пенс смята, че колегите му от Средния Запад в Айова и техните първи в страната събрания са гостоприемен дом за неговата марка политика. Обикновено събранията в Айова играят решаваща роля в борбата за номинация, като дават тласък на няколко кандидати, докато погребват надеждите на останалите.

"Гледаме на тази надпревара като на абсолютно отворена и Айова наистина ще се утвърди като ключов играч", казва източникът. "Това е място, което цени принципите на Майк Пенс - традиционните консервативни принципи - дълбоко вкоренена вяра и необикновен характер."

Майк Пенс: Обвинението срещу Тръмп отправя ужасно послание за правосъдието в САЩ

Обвинителният акт срещу американски президент изпраща ужасно послание към света за правосъдието в страната и ще окуражи диктаторите да ...

Бившият вицепрезидент ще води кампанията си във всички 99 окръга на Айова преди изборите, каза човекът и добави, че кампанията "ще прави неща, които поставят Майк Пенс в изгодна позиция".

Това включва много политиканстване на дребно - от срещи с жителите на Айова в стил "town hall" до посещения на ресторанти. На тези сесии той ще трябва да обясни на републиканските избиратели защо се е отделил от Тръмп и е удостоверил загубата им на изборите през 2020 г. на 6 януари 2021 г. В този ден протръмповска тълпа нахлу в Капитолия на САЩ в опит да спре сертифицирането, а някои от „бунтовниците“ скандираха "обесете Майк Пенс".

За Пенс спечелването на номинацията би представлявало дълъг и невероятен път обратно към известността. Той ще направи първата крачка в Де Мойнс следващата сряда, 7 юни, когато е и 64-ият му рожден ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Победа за Асандж: Може да обжалва екстрадицията си в САЩ (ВИДЕО)

"Ако спечели изборите": Тръмп се зарече да премахне ограниченията, свързани с носенето на оръжия

Перу обяви трансджендърите за психично болни, правозащитници с остра реакция

Ако спечели изборите: Тръмп готви невиждана масова депортация на мигранти

Емблематичeн хотел в Лас Вегас затваря след 34 години

Бени Бланко: Следващата ми цел е със Селена Гомес да имаме деца (ВИДЕО)

Въпреки страха: САЩ допуснаха пращане на натовски военни инструктори в Украйна

Силни бури взеха жертви в Тексас (ВИДЕА)

Нефтен разлив край Тексас след инцидент с шлеп (ВИДЕО)

Самолет се запали на летището в Сиатъл (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com