И звезди са замесени в Panama Papers

2369
И звезди са замесени в Panama Papers
Снимка: Getty Images

В скандала за данъчни измами, свързан с публикувани от Международния консорциум на разследващите журналисти във Вашингтон разследвания въз основа на изтичането на 115 милиона документи от базираната в Панама адвокатската фирма Mossack Fonseca, са замесени и хора от културните среди, като испанския режисьор Педро Алмодовар, белгийския му колега Франко Драгоне и китайския актьор Джаки Чан, пише в. Le Figaro.

Испанският в. El Mundo разкрива, че имената на Педро Алмодовар и брат му Агустин фигурират в "панамските документи". Имената им са свързани с компанията "Глен вали корпорейшън", регистрирана на Британските Вирджински острови, смятани за данъчен рай, през 1991 г. Говорител на режисьора не е пожелал да направи коментар пред вестника, предаде "Дарик".

Говорител на Камерън: Офшорките му са си негов личeн въпрос

Представител на британския премиер Дейвид Камерън отказа да отговори на въпроса кои са източниците на средства за семейството на Каме...

Китайският актьор и майстор на бойните изкуства Джаки Чан също е цитиран от испанския вестник. Според документи на Mossack Fonseca Джаки Чан е акционер в 6 фирми на Британските Вирджински острови.

Белгийският в. "Соар" пък съобщава, че талантливият режисьор Франко Драгоне е компетентен, когато става въпрос как да се прикрият договори и финансови транзакции. Чрез офшорната си фирма "Лина интернешънъл" той е ползвал услугите на Джулиано Пепарини, хореографа на спектакъла "Дом върху танцуваща вода" в казино в Макао.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com