X
 
 

Личните данни на еквадорците са били достъпни онлайн

795 0
Личните данни на почти всички жители на Еквадор са достъпни онлайн, заяви фирма за киберсигурност vpnMentor, предаде БГНЕС.

Подробности за над 20 милиона души се съхраняват на сървър без защита в Маями. Той е собственост на еквадорската компания Novaestrat.

Сътрудник на Асандж е бил арестуван в Еквадор

Сътрудник на Джулиан Асандж е бил арестуван в Еквадор, съобщава AFP. Министърката на вътрешните работи на южноамериканската страна обяв...

Базата включва имена, дати и телефонни номера, номерата на лични карти, данъчни идентификационни номера и имената на членовете на семейството.

Еквадор има население от около 17 милиона души, което означава, че всеки от тях е засегнат, включително и хора, които имат бизнес или са извършвали финансови операции в Южноамериканската страна.

Данните вече не са достъпни онлайн, но не е ясно дали някой вече не ги е източил, коментират служители от фирмата, подала сигнала.

Затова от vpnMentor предупредиха за възможните последици за гражаните. 

„Злоумишлена страна с достъп до изтеглените данни евентуално би могла да събере достатъчно информация, за да получи достъп до банкови сметки и повече“, гласи изявление на фирмата.

Бившият президент на Еквадор иска политическо убежище в Белгия

Бившият президент на Еквадор Рафаел Корея, който е издирван в родината си по подозрение в отвличане, поиска политическо убежище в Белги...

Говорител на генералния прокурор на Еквадор заяви, че е установен теч на информация - изтеглени са данните на 7 милиона деца.

„Получената от нас информация е много сериозна“, каза Паула Ромо, министър на вътрешните работи. Тя заяви, че разследването ще стигне до отговорните за престъплението и те ще бъдат наказани. 

В понеделник властите претъсриха дома на управителя на Novaestrat.

Президентът на Еквадор - Ленин Морено, заяви, че ще въведе законодателство, за да гарантира сигурността на личните данни на еквадорците.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители