Масов убиец на чернокожи получи девет доживотни присъди

2034
Масов убиец на чернокожи получи девет доживотни присъди
Снимка: Getty Images/Guliver

Девет доживотни присъди бяха издадени от американски федерален съд срещу Дилън Руф за убийството на девет чернокожи в църква в Чарлстън, Южна Каролина през 2015 година, предаде БГНЕС.

Деветте нови присъди са издадени в резултат на споразумение, което позволи да се избегне нов процес, който би бил мъчителен за потърпевшите. Те се добавят към най-тежкото наказание – смъртна присъда, вече произнесена срещу Руф през януари. Младежът не изрази тогава и най-малкото съжаление за убийствата, които разтърсиха Америка и света.

Убиецът от Чарлстън получи смъртна присъда

Стрелецът от Чарлстън, който искаше да започне расова война в САЩ, беше осъден на смърт, предаде БГНЕС. Той не е изразил нито за миг съ...

В САЩ убийците обикновено се съдят в щата, в който е извършено деянието им, но федералните власти могат да решат съдебно преследване за обвиняем за особено тежки престъпления. Федералните съдилища рядко издават смъртни присъди.

23-годишният Дилън Руф се яви отново в понеделник пред съда в Чарлстън и потвърди, че пледира виновен, след което за последен път бе дадена думата на близките на жертвите, а след това съдията обяви присъдите, договорени с обвинението.

На 17 юни 2015 година, след детайлна подготовка, Руф отива уж да слуша лекция по катехизис в църквата в Чарлстън, но открива стрелба срещу събралите се там хора. Той стреля 77 пъти и убива 9 чернокожи. Той не се извинява, нито изразява съжаление за стореното. Предстои той да бъде предаден на затворническите власти. Ще очаква в затвор в друг щат изпълнението на смъртното наказание, но вероятно ще минат години, преди да бъде екзекутиран.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка