Мексикански журналист бе застрелян в бар

1159
Мексикански журналист бе застрелян в бар
Снимка: Getty Images/Guliver

Мексикански журналист бе убит през нощта в петък в щата Кинтана Ро, съобщиха от прокуратурата, както и неговият работодател.

С неговата смърт броят на убитите журналисти в Мексико от началото на година достигна 6 души. 35-годишният Хосе Гуадалупе Чан е бил в индиански бар в град Фелипе Карийо Пуерт, когато е бил нападнат и застрелян. Журналистът е работел за онлайн седмичника „Плая нюз", който отразява новините в Ривиера мая – туристически район, съседен на прочутия курорт Канкун.

Стотици убийства белязаха предизборната кампания в Мексико

133-ма политици са убити от началото през септември миналата година на кампанията за предстоящите в неделя избори в Мексико. Това число...

Последната му статия е била за убийството на привърженик на Институционалната революционна партия –/ИРП/, която дълги години управляваше в Мексико. Той е бил женен и баща на две момичета. Според очевидец нападателят е влязъл в бара, приближил се е до журналисти и е изстрелял три куршума в тялото му.

Той бе убит непосредствено преди общите избори в страната в неделя.

Предизборната кампания за тези избори, на които ще се гласува за президент, парламент и местна власт, е най-кървавата в историята на Мексико. От началото на предизборната кампания в страната бяха убити 136 политици, според данни на социологическата агенция Etellekt.

Мексико е една от най-опасните за журналистите страни в света. От 2 000 г. досега там са избити повече от 100 журналиста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка