X
 
 

Ново споразумение между МВФ и Украйна

818 0
Ново споразумение между МВФ и Украйна
Снимка: БГНЕС
Международният валутен фонд (МВФ) постигна споразумение с Украйна за нова програма за заем от 5,5 милиарда долара, каза ръководителят на фонда Кристалина Георгиева.

Георгиева заяви това след проведени телефонни разговори с украинския президент Зеленски, съобщи РИА Новости.

МВФ: Световната икономика е в рецесия

Растежът на глобалната икономика не е бил толкова нисък от времето на световната финансова криза преди 10 години, пише БГНЕС. МВФ сочи,...

"С удоволствие отбелязвам, че служителите на МВФ постигнаха споразумение с властите на Украйна относно политика, която ще бъде в основата на ново тригодишно споразумение за отпускане на кредити за 4 милиарда единици специални права на тираж (5,5 милиарда долара – бел. ред.). Това споразумение ще трябва да бъде одобрено от ръководството на МВФ и Съвета на управителите", гласи изявление на Георгиева.

"Президентът Зеленски и аз се съгласихме, че икономическият успех на Украйна зависи критично от укрепването на върховенството на закона, подобряването на съдебната система и намаляването на ролята на специални интереси в икономиката. Ние се съгласихме, че е важно да защитим успехите, постигнати в изчистването на банковата система, и възстановяването на големи загуби за данъкоплатците поради реорганизация на банките", каза Георгиева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари
ЛЮБОВЕН хороскоп за 27 - 31 януари

Овен Овните трябва да спрат да мечтаят за невъзможното, за принца на бял кон и за романтиката от филмите. Опитайте се да бъдете по-здраво стъпили...