Обама: Какво стана с Републиканската партия?

5064
Обама: Какво стана с Републиканската партия?
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият американски президент Барак Обама атакува неприкрито Републиканската партия за причиняваща разкол политика и спада на присъствието ѝ в глобалното лидерство.

„Какво стана с Републиканската партия?“, попита Обама в реч в университета в Илинойс.

Тръмп: Обама е бил наясно с руската намеса в изборите и не е противодействал

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не пропуска случай да се заяде с предшественика си Барак Обама. Този път той изтъкна аргумента, че Обам...

"Те подкопават нашите съюзи, създавайки комфорт на Русия", каза той.

„Основният организационен принцип на партията в областта на външната политика е борбата срещу комунизма и сега те създават комфорт на бившия началник на КГБ. "

Забележките на бившия президент, които отбелязаха пълното му завръщане на политическата сцена, предшестваха поредица от изяви, които да помогнат на колегите му демократи да се кандидатират в ключови предстоящи междинни избори.

Демократите се надяват да яхнат "синя вълна" срещу Доналд Тръмп, за да спечелят места и да осигурят контрол над Камарата на представителите, долната камара на Конгреса,а се борят и за места в Сената.

Хитовият сериал "Розан" е спрян заради расистко изказване

Американската телевизия ABC спря хитовия си сериал "Розан" заради расистко изказване на звездата от поредицата Розан Бар, съобщи Нова т...

Речта на Обама в Илинойс беше предварителен преглед на аргументите, които се очаква той да използва в кампанията.

Той критикува причиняващата разкол политика в епохата на Тръмп и неотдавнашните стъпки в политиката на републиканците, като например 1,5 трилиона долара орязване на данъците, с което се наду бюджетния дефицит на страната.

"Предполагаше се, че това е партията ... на фискалния консерватизъм. Внезапно се оказа, че дефицитите са без значение", каза Обама.

Бившият президент призова аудитория от студенти да гласуват в предстоящите избори. Исторически погледнато, на междинните избори не се обръща много внимание и Обама припомни на аудиторията си, че само един от всеки петима младежи е гласувал в междинните избори през 2014 г.

Барак и Мишел Обама подписаха договор с Netflix

От компанията за разпространение на филми и сериали Netflix съобщиха, че са постигнали сделка с бившия президент Барак Обама и жена м...

"Най-голямата заплаха за нашата демокрация е цинизмът", каза Обама. „Трябва да направите повече, отколкото да предавате нататък хаштага, трябва да гласувате.“

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com