X
 
 

Обама: Щях да гласувам за Меркел, ако можех

658 0
photo of Обама: Щях да гласувам за Меркел, ако можех
Снимка: Getty Images
По време на посещението си в Берлин в четвъртък американският президент Барак Обама изрази благодарността си към канцлера Ангела Меркел и заяви, че би гласувал за нея, ако беше германец.

„Ако бях тук, ако бях германец и имах право да гласувам, щях да я подкрепя. Всичко, което мога да кажа е, че канцлера Меркел е изключителен партньор“, подчерта Обама.

Обама призова Тръмп да се изправи срещу Русия, когато нарушава международните правила

Има малка вероятност Русия да промени кардинално политиката си спрямо Сирия. Това заяви американският президент Барак Обама по време на...

По време на пресконференцията Обама коментира и излизането на Великобритания от ЕС, посочвайки, че се надява Брекзит да протече спокойно и прозрачно, както за Брюксел, така и за Лондон.

„Искрено се надявам, че преговорите между Обединеното кралство и ЕС ще протекат спокойно и прозрачно, позволявайки съхранението (на същото ниво) на отношенията в сферите на икономиката, политиката и сигурността“, каза президентът.

Обама също така посочи, че ЕС сам по себе си е един от най-значимите политически и икономически достижения в света. По думите му успехите, които европейските страни са постигнали в рамките на това обединение, „контрастират на фона на това, което представлява разединена Европа“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално