X
 
 

Обвиненията срещу Тръмп бяха внесени официално в Сената на САЩ

1460 0
Обвиненията срещу Тръмп бяха внесени официално в Сената на САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver
Председателят на Върховния съд на САЩ Джон Робъртс ще положи клетва пред Горната камара на Конгреса. Той ще председателства процеса по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп.

Днес в Сената бяха внесени две точки от обвиненията срещу американския държавен глава, а процедурата беше излъчена пряко от телевизионните канали, предаде БГНЕС.

Официално процедурата по импийчмънт на Доналд Тръмп отиде в Сената

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси подписа двете точки по процедурата за импийчмънт срещу президента на САЩ Дона...

В сряда Камарата на представителите на Конгреса, контролирана от Демократическата партия, прие резолюция, с която потвърди обвиненията срещу Доналд Тръмп. Председателят на камарата Нанси Пелоси подписа двете точки, заради които се иска импийчмънт –злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса.

След това обвиненията бяха връчени на Горната камара на Конгреса, в която мнозинство имат републиканците.

Очаква се първото изслушване да се проведе на 21 януари, като Сенатът ще изпълнява функциите на съдебни заседатели, а Камарата на представителите ще влезе в ролята на прокуратурата. Ръководител на процеса ще бъде Върховният съд на Съединените щати.

За отстраняването на президента от длъжност е необходима подкрепата на не по-малко от 2/3 от сенаторите (най-малко 67 гласа). При сегашния състав на Сената експертите прогнозират, че тази вероятност е минимална, тъй като републиканците имат 53 от 100 места в него.

"Неочакваната" атака на Иран: Кой предупреди САЩ 8 часа преди удара?

Близо осем часа преди ракетния удар на Иран на 8 януари срещу американските сили в две бази в Ирак, американските военни вече бяха пред...

Actualno.com

Етикети: