Париж: Среща Путин-Макрон ще се състои в удобен за двете държави момент

1114
Париж: Среща Путин-Макрон ще се състои в удобен за двете държави момент
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентите на Франция и Русия Еманюел Макрон и Владимир Путин ще проведат преговори в благоприятен момент за отношенията между двете страни. Това заяви представител на администрацията на френския държавен глава.

„Предстоящата в неделя среща ще премине във важен контекст – след срещата на върха на НАТО и в навечерието на преговорите на президента Владимир Путин с президента Доналд Тръмп“, отбелязаха от обкръжението на Макрон. „Този диалог ще стане продължение на много продължителната и положителна среща на президентите на Франция и Русия в Санкт Петербург“, добавиха от Елисейския дворец.

Украйна купува 55 нови френски хеликоптера за граждански цели

Украйна подписа договор с френската компания "Еърбъс" за закупуването на 55 от нейните цивилни хеликоптера на обща стойност 555 милиона...

Съветникът на руския президент Юрий Ушаков съобщи, че по време на разговорите в Москва /15 юли/ се очаква Путин и Макрон да обсъдят резултатите от форума на върха на НАТО /11-12 юли в Брюксел/ и предстоящата среща на лидерите на САЩ и Русия в Хелзинки /16 юли/.

Представителят на Кремъл припомни, че Макрон през тази година участва на Петербургския икономически форум, състоял се в края на май, и се предполага, че утре ще бъде продължено започналото тогава обсъждане на отношенията между двете държани и тяхното по-нататъшно развитие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа