X
 
 

Пентагонът тренира пробив на руската ПВО в Калининградска област

2139 0
photo of Пентагонът тренира пробив на руската ПВО в Калининградска област
Снимка: Getty Images/Guliver
Пентагонът разполага с план за пробив на многослойната противовъздушна отбрана (ПВО) на Калининградска област, твърди командващият ВВС на САЩ в Европа Джефри Харигън, цитиран от Breaking Defense.

„Ние тренираме за това. Ние през цялото време обмисляме планове и… ако някога стане нужно, ние ще сме готови”, заяви командващият на военна конференция.

Франция отново отказа убежище на Едуард Сноудън

Външният министър на Франция обяви, че "сега не е моментът" да се задоволява новото искане за убежище на бившия служител на Агенцията з...

Харигън не разкри плановете за пробив на ПВО на Калининградска област, но изданието твърди, че става дума за многопосочна операция с едновременно въздействие върху противника с въздушни, наземни, морски и космически системи, а също използване на киберсредства и системи за радиоелектронна борба.

Калининградска област е най-западният района на Русия, макар да е откъснат от нея. Това е анклав, разположен между Полша и Литва.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...