По обвинение в сексуален тормоз: Осъдиха Доналд Тръмп на 5 милиона долара по гражданско дело

6975
По обвинение в сексуален тормоз: Осъдиха Доналд Тръмп на 5 милиона долара по гражданско дело
Снимка: Getty images

Доналд Тръмп е тормозил сексуално Е. Джийн Карол в съблекалнята на луксозен универсален магазин през пролетта на 1996 г. Това отсъди федерален съд в Манхатън. Оттам постановиха бившият американски президент да изплати 5 милиона долара обезщетение за побой и клевета на потърпевшата, предаде CNN.

Карол твърди, че Тръмп я е изнасилил в универсалния магазин Bergdorf Goodman и след това я е наклеветил, когато, отричайки твърдението й, каза, че тя не е негов тип и предположи, че тя е измислила историята, за да увеличи продажбите на книгата си. Тръмп отрече всички обвинения.

Още една жена обвини Доналд Тръмп в секс тормоз

Днес жена разказа пред граждански съд в Ню Йорк, че Доналд Тръмп я е нападнал сексуално по време на полет в Съединените щати в края на ...

Карол заведе делото миналия ноември съгласно „Закона за оцелелите пълнолетни в щата Ню Йорк“ – щатски законопроект, който откри възможност за обвинения в сексуално насилие като тези на Карол с отдавна изтекла давност.

Тръмп не присъства на процеса. Като всеки ответник по гражданско дело, той не е длъжен да се явява в съда за съдебен процес или каквото и да е производство и има право да не свидетелства в своя защита, нещо, от което той се възползва.

Журито присъди на Карол общо 5 милиона долара по делото. Членовете на журито установиха, че Тръмп не е изнасилил Карол, а я е малтретирал сексуално, и присъдиха обезщетение от 2 милиона долара за обезщетение и 20 000 долара за наказателни щети за повреда. Журито присъди 1 милион долара обезщетение, 1,7 милиона долара за възстановяване на репутацията и 280 000 долара наказателни щети. Журито стигна до присъдата си след малко по-малко от три часа разисквания.

Съдия Люис Каплан разпусна съдебните заседатели след присъдата и ги информира, че вече имат право да се идентифицират публично, ако решат. Съдията обаче ги посъветва да замълчат. „Моят съвет към вас е да не се идентифицирате. Не сега и не за дълго време“, каза Каплан. „Ако избирате да говорите с другите и да се идентифицирате пред другите, съветвам ви да не идентифицирате никой друг, който е участвал в това жури. Всеки от вас дължи на другия това, което реши за себе си“, каза той.

Бивша журналистка твърди в съда, че Тръмп я изнасилил в магазин за бельо

Бившата журналистка и писателка Елизабет Джийн Карол заяви пред съдебни заседатели в съд в Ню Йорк, че Доналд Тръмп я изнасилил, след к...

Тръмп ще обжалва присъдата, а делото е гражданско, което означава, че все още няма юридическа пречка да се кандидатира за нов мандат като президент на САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка