Полицията в Далас погрешно сметнала чернокож за участник в стрелбата срещу служители на реда

1815
Полицията в Далас погрешно сметнала чернокож за участник в стрелбата срещу служители на реда
Снимка: Getty Images/Guliver

Полицията в Далас е разпространила снимка на човек, който погрешно е бил заподозрян, че е замесен в стрелбата срещу служители на реда в града, предаде Mashable.

Мъжът, чието име е Марк Хюз, моментално се е предал на властите, след като е видял в социалните мрежи и медиите да се разпространява снимката му за издирване. След проведен разпит той е освободен без никаква мярка. Хюз беше посочен от полицията като „заподозрян“, защото на снимки от протеста се вижда, че носи огнестрелно оръжие.

След касапницата в Далас има извънредни мерки, излезе версия за тероризъм*

Полицията в Далас съобщи, че пети полицай е загинал при престрелката след протестите срещу полицейското насилие срещу чернокожи. При ст...

Заради снимките Хюз вече е заплашван със саморазправа в социалните медии.

Петима полицаи бяха убити, а още шестима бяха ранени след като рано тази сутрин снайперисти откриха стрелба при протест срещу полицията в града. Протестите избухнаха след двете отделни убийства на двама чернокожи от полицаи в Луизиана и Минесота. През последното денонощие в много големи американски градове се събраха големи групи протестиращи. В щата Минесота в сряда (6 юли) полицаи застреляха 32-годишния чернокож Филандо Кастиле. Той бе ранен с няколко изстрела на волана на колата си, след като бе спрян от пътни полицаи. В автомобила, освен Кастиле, бяха жена и дете. Кастиле почина в болница от раните си, а приятелката му пусна запис от случилото се във Facebook.

Инцидентът се случи скоро, след като Министерството на правосъдието в САЩ започна разследване на убийството във вторник от двама полицаи на 37-годишния чернокож Елтън Стърлинг в град Батън Руж, щата Луизиана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com