X
 
 

Поредно убийство на журналист в Мексико, дошло след серия от заплахи

1152 0
Поредно убийство на журналист в Мексико, дошло след серия от заплахи
Снимка: iStock/Guliver
Шефът на мексикански новинарски сайт бе намерен намушкан до смърт, съобщиха властите в страната. Това е 10-то подобно убийство през тази година.

Тялото на Невит Кондес Харамильо "е намерено в събота сутринта ... показва наранявания от остър предмет", се казва в изявление на прокуратурата.

В Мексико откриха телата на 20 души

Тела на 20 души са открити в мексиканския щат Мичоакан, съобщи министъра по сигурността на щата Исраел Патрон, цитиран от новинарския п...

Кондес Харамильо, 42-годишен, беше ръководител на местен новинарски сайт в Тежупилко, а също така беше и водещ в радиостанция.

От Репортери без граници (РБГ) заявиха, че според близките на журналиста Конде Харамильо е бил заплашван през юни и ноември миналата година и в резултат на това е потърсил защита от федералниге власти.

Но роднините му заявиха, че той отказвал да следва процедурата по защита поради наличните бюрократични процедури.

Националната комисия за правата на човека осъди убийството и призова за разследване, за да бъдат наказани отговорните.

Руски журналист бе убит в Украйна

Телевизионен оператор на руския Първи канал беше убит в Украйна. Той е бил застрелян в Донецк, докато правел репортаж за жени, търсещи...

От 2000 г. досега в Мексико са били убити около 100 журналисти. Насилието се свързва с трафика на наркотици и вихрещата се корупция сред политиците.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители