Правителството отпуска 107 млн. долара спешна помощ след Санди

4047
Правителството отпуска 107 млн. долара спешна помощ след Санди

Правителството на САЩ одобри отпускането на 107 млн. долара спешна помощ за пострадалите от урагана Санди, съобщи ИТАР-ТАСС.

Паричните помощи са предназначени да покрият разходите по временното настаняване на евакуираните и изгубилите собствените си жилища, целевите кредити с ниски лихви и други финансови ресурси за възстановяване на щетите, нанесени на незастраховано имущество.

Жертвите на "Санди" станаха 106

Ураганът "Санди", който помете североизточните части на САЩ и Канада в началото на седмицата, е погубил 106 души, предаде Ройтерс, цити...

В нюйоркския квартал Манхатън пет дни след урагана „Санди” е напълно възстановено електроснабдяването, съобщиха местните власти.

Към момента без ток остават 900 000 жители на града, от тях 550 000 са в Лонг Айлънг, който е един от най-тежко пострадалите от удара на стихията райони на мегаполиса.

По думите на губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо, комуналните служби вече са успели да възстановят 80% от повредените линии на нюйоркското метро. От 23-те линии на подземната железница бяха наводнени седем тунела, главно в Манхатън, в резултат на което метрото в града не работи в течение на четири дни след урагана. „Санди” се оказа най-разрушителното бедствие за градското метро за всичките 108 години на неговото съществувание.

Санди отне живота на най-малко 106 души в САЩ. Материалните щети се оценяват на милиарди.

Обама обеща помощ за възстановяване от "Санди"

Барак Обама похвали днес служителите на спешните служби за отличната им реакция при бурята "Санди", причинила, по думите му, "ужасяващо...

Президентът Бакар Обама вчера увери милионите пострадали, че правителството ще ги подкрепи при възстановяването от бурята.

"Страната ви ще бъде зад вас толкова време, колкото имате нужда, за да се съвземете и възстановите", допълни Обама.

Редактор: Георги Иванов

 

Престъпността в Ню Йорк намаля след "Санди"

Престъпността в Ню Йорк намаля с над 30% в дните след супербурята "Санди". За сметка на това има слабо увеличаване на кражбите с ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com