X
 
 

Путин: Русия е готова на диалог със САЩ, не се меси и не иска намеса в изборите

10954 28
photo of Путин: Русия е готова на диалог със САЩ, не се меси и не иска намеса в изборите
Снимка: Getty images/Guliver
Отношенията между Москва и Вашингтон, предполагаемата руска намеса в американските избори, ситуацията в Сирия, мнението за Доналд Тръмп и предстоящите президентки избори в Русия, както и други теми засегна президентът на Русия Владимир Путин в интервю за телевизия NBC.

Готовност за диалог

Москва винаги е готова за диалог по широк кръг от въпроси, подчерта Путин. „Москва е готова по всяко време да обсъди всякакви въпроси, включително ракетите, киберпространството и борбата срещу тероризма“, отбеляза той.

„Нека да седнем спокойно, да поговорим и решим всички въпроси. Смятам, че настоящият президент (Тръмп) иска да направи това, но има сили, които не му разрешават това“, допълни той.

Отговорността за настоящото напрежение в двустранните отношения той прехвърли на САЩ.

„Не ние ви определихме като свои врагове. Вие взехте такова решение. На нивото на Конгреса. И включихте Русия в списъка на своите врагове“, каза Путин.

„Защо направихте това ?“, попита той.

Ненамесата на Русия и постоянната намеса на САЩ

Путин категорично отхвърли предположенията за намесата на Русия в американските избори. „Ние не поставяме пред себе си такава цел, като намеса в избори. Ние не виждаме каква цел може да постигнем, предприемайки подобна намеса. Нямаме такава цел“, каза той.

„Дате да си представим, че сме си поставили за цел намеса. В името на какво? Намеса, само заради самата намеса ? С каква цел ?“, добави президентът.

В същото време обаче той посочи за постоянна намеса от страна на САЩ. „Ние на много високо ниво заявяваме, че вие постоянно се месите в нашия вътрешнополитически живот. Може ли да си представите? Те дори не го отричат“, отбеляза Путин.

На повторен въпрос от водещата М.Кели, дали смята, че САЩ регулярно се месят в работите на Русия, последва отговор „Постоянно“. „Но Русия не се меси в работите на САЩ. И няма такива намерения. Невъзможно е да направи това“, заяви той, цитиран от ТАСС.

„Преди всичко ние имаме собствени принципи, които не допускат намеса във вътрешните ни работи“ , напомни той. „И ние не се месим във вътрешните работи на другите. Това са наши принципи“.

Екстрадирането е невъзможно

Путин пряко отговори и на въпроса дали Русия може да предаде на САЩ тези лица, които Вашингтон е обвинил за намеса в американските изори.

„Русия не екстрадира своите граждани, както и Съединените Щати“, подчерта той. „Нима Съединените Щати екстрадират свои граждани? Това първо. Второ, аз не виждам да са извършили нещо противозаконно“.

Президентът освен това каза, че обвинените в намеса в изборите руснаци „не са държавни служители“ и „не правителството и интересите на руската държава“. Той каза, че може да става въпрос за лица с няколко гражданства, или за такива, които имат жителство в САЩ.

„Може би за тази работа ка им платили американци, откъде да знаете? Аз не знам“, отбеляза Путин. Той не изключи също така, че посочените лица „в Русия, работят за американски компании“.

„Може би някой от тя е работил за някои от кандидатите“, добави държавният глава.

Ситуацията с химическото оръжие

Засягайки въпроса за ситуацията в Сирия, в частност с твърдението за използване от сирийските власти на химическо оръжие, Путин подчерта, че реалната отговорност за тези престъпления е на екстремистките групировки.

Вижте какви заплати получават Доналд Тръмп и Владимир Путин

Хората често се чувстват неудобно да питат какви са заплатите на познатите и дори близките им. При възнагражденията на президенти и пре...

„Това е в резултат от действията на престъпни и радикални елементи, терористи, които извършват тези престъпления, за да бъде обвинен президента (на Сирия Башар) Асад“, каза той.

„Ние знаем за плановете на бунтовниците да направят така, че да изглежда, че сирийската армия използва химическо оръжие“, продължи руският лидер, отбелязвайки, че такива опити „е имало и в недалечното минало“.

По думите му, въоръжената сирийска опозиция използва обвиненията против правителството на арабската страна в използване на бойни отровни вещества в качеството на „оправдание, за да консолидира усилията за борба с Асад“.

Путин напомни, че досега не е било направено пълноценно разследване на посочените инциденти. „Необходимо е внимателно разследване на място да събира на доказателства. Нищо по това не е направено“, каза той.

Планове за промяна на Конституцията няма

Ясен и недвусмислен отговор на Путин последва и по въпроса за възможната промяна на Конституцията на Русия в частта, касаеща сроковете за поста държавен глава. „Мисля, че ви казах вчера, че аз никога не съм променял Конституцията, особено заради собствени интереси. Нямам такива планове“, подчерта той.

Владимир Путин коментира санкциите на САЩ срещу Русия

Ако САЩ приемат законопроекта за санцкии срещу Русия това ще предизвика особени съжаления. Това заяви руският президент Владимир Путин ...

Президентът подложи на критика „така наречените експерти“ от САЩ, смятащи, че той се нуждае от запазване на поста си, заради собствената си сигурност. „Защо сте уверени в това, че хората, които ще дойдат на власт в Русия след мен ще искат да унищожат всичко, което съм направил през последните няколко години?, зададе той насрещен въпрос, изразявайки увереност в това, че в бъдеще в ръководството на страната ще влязат такива хора, които ще искат да утвърдят държавата.

Засягайки въпрос на водещия, дали президентът би могъл да помилва на Навални, така че той да бъде конкуренция на изборите, руският президент каза „Аз бих искал да си сътруднича с тези хора и съм готов за това. Ние се опитваме да направим Руси по-силна, по-конкурентна и по-ефективна страна, страна, която се опира на своите сили. Такива хора има“. „Може да се помилва всеки човек, ако той е достоен затова“, добави руският лидер.

В отговор на въпроса за вероятността да бъде преизбран на поста президент, той каза, че това зависи от вота на избирателите. „Ще видим какво ще решат руските избиратели“, заяви Путин.

Мнението за Тръмп

Путин каза също така, че никога не се е срещал с Тръмп до участието в последните избори в САЩ. „Не, аз никога не съм го познавал до издигане на кандидатурата“. Той не се съгласи с твърдението за това, че Тръмп избягва критиките по негов адрес. „Смятам, че той е опитен човек, бизнесмен с голям опит и разбира, че ако има необходимост да установи отношения за сътрудничество с някой, то трябва да се отнася към потенциалния партньор с уважение. Това на първо място е чисто прагматичен подход“.

„На второ, независимо, че той е за пръв път на президентски пост, се учи бързо и разбира добре, че такъв път на нивото на което сме да се занимаваме с взаимни обиди не води до никъде“- „Ако сте обърнали внимание, аз винаги проявявам към моите колеги не само в САЩ, но и в Европа, в Азия неизменно уважение“, добави Путин.

Кремъл: Владимир Путин е готов да се срещне с Доналд Тръмп

Руският президент Владимир Путин е готов да се срещне с новия американски държавен глава Доналд Тръмп, но подготовката за евентуалната ...

На въпрос на водещия, смята ли Путин Тръмп за „ярка личност“, последва отговорът: „Възможно е“.

Руската агенция отбелязва, че в излъченото в петък интервю не са били включени показани по-рано фрагменти по договора за ПРО. Телевизионната компания е монтирала интервюто така, че периодично се излъчват и критични коментари на американски политици.

Затова път Интерфакс се спира точно на това.

Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му е готова и занапред да води диалог по ядреното разоръжаване след края на действието на договора СТАРТ-3, но с отчет на появилите се пир нея системи за въоръжение, способни да заобикалят системите на ПРО, снижаването на количеството балистични ракети и бойни глави вече няма да бъде толкова критично.

Според Путин, Русия е „съгласна на съкращение на носителите или на бойните глави“. „Но сега, когато имаме оръжие, което лесно преодолява всички системи за ПРО, за нас не е толкова критично снижаването на броя балистични ракети и бойни глави“, допълни той.

На въпроса дали новите видове оръжия ще станат част от новите преговори за намаляване на стратегическите офанзивни оръжия, Путин заяви, че „от гледна точка както на броя на носителите, така и на броя на бойните глави, които могат да бъдат поставени върху тях или ще бъдат поставени, разбира се, трябва да бъдат включени в общата сметка“.

Actualno.com

Етикети:

28 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 12 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Русия е бита карта отвсякъде! Вчера архиепископът на Кентърбъри под влиянието на изказването на патриарх Кирил, че България била освободена само от войски съставени изцяло от руснаци, е събрал на извънредно заседание общия синод на Англиканската съобщност, на което е взето следното решение: ” Имайки предвид, че войниците от Англия, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Индия, Канада и другите британски к виж още ›› олонии по това време са били по едно или друго време британски поданици. Разглеждайки и скорошните генетични изследвания, които категорично доказват, че руснаците не са никакви славяни, а чисти финландци, и че Романови са близки роднини на тогавашната и сегашна управляваща британска династия Уиндзор, решихме да изправим една историческа грешка. Настояваме от сега нататък във всички медийни издания, както във филми и тв предавания да се подчертава, че Втората световна война е спечелена от 99 процента британци и 1 процент финландци.”
 • Анонимен 12.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Допълнение за кокаиновите посоли на унилата лошадь: http ://www .kasparov.ru/material.php?id=5A9EB8555FA74 Хрушчов е не само създател на арабският тероризъм, от който произлизат и днешните джихадисти, както твърди в своята книга – “Червени хоризонти” , бившият румънски разузнавач – Йон Михай Пачепа. Друг негов “колега” от соцлагера – чехословашкият генерал Ян Шейна твърди ,че Хрушчов е също създат виж още ›› елят на международният трафик на наркотици – КОКСинтернЪт, в книгата – “Червен кокаин”. Путлер също е член на коксинтернЪт още от Лениниград, и последната пратка от половин тон кокаин доказва, че КГБ и лично Путлер е альфа-сабаката в този КОКСинтерн!
  : 3 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 11 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Изключително уникално съвпадение! Русия е готова на диалог със САЩ, а същевременно и лидерът на Северна Корея иска среща и диалог със Доналд Тръмп! Не е ли подозрително? И двете държави си създадоха мощни ядрени оръжия (насочени срещу САЩ), и сега са "готови на диалог"? Руският фюрер нацист Владимир Путин е между другото много хитър и интелигентен човек. Нека не го омаловажаваме. Нека не виж още ›› подценяваме неговата интелигентност. Всъщност, няма да се наемам да анализирам разликите между Путин и Хитлер (Путин май е по-умния от двамата според мен), но нито Путин е глупав, нито Хитлер е бил глупав, противно на общоприетото мнение за тях. Иначе нямаше да направят това което са направили. До момента Хитлер води класацията по брой избити невинни жертви. И Путин има лична вина за хиляди избити, но дали е стигнал до милион не съм сигурен (както е казал Сталин, това вече е просто статистика). Важното е обаче, че Путин не е глупав в никакъв случай и мисля че никой не бива да го подценява. Убеден съм, че никой който се опита, няма да има шанс да го свали от власт, освен ако не предприеме някакви насилствени методи. По мирен начин е невъзможно. Путин не е като Маргарет Тачър. Той е дикатор, а не просто политик със твърда ръка. Но за пореден път повтарям - не е глупав! Знае как да ръководи една империя и да държи недоволните в подчинение. А такива има. О, недоволни руснаци - колкото искаш! Много руснаци живеят зле, мизерстват, никак не им харесва управлението на новия "цар", "император" или "самодържец", както искате го наречете. Но в Русия цари диктатура. Русия не е нормална, демократична държава, и това е големият и проблем! Докога? Не знам. Не съм гадател да предскажа.
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  И после уж санкциите не им действали, по силни ги правели и разни още шменти-капели, а и Русия, и КНДР са вече готови за преговори.
  : 5 !
 • Анонимен 11.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  не им действали, ама уж - "Ако не сте виждали плъх притиснат в ъгъла гледайте по-долу." http ://hronika.info/uploads/posts/2016-10/1476640169_pit1.jpg
  : 3 !
 • Анонимен 11.3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  11, абе много умен тоя Путю бе!
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 10 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Русия е готова на диалог със САЩ, но проблема е, че САЩ не преговарят с терористи, а ги ликвидират! Справка ссср!
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  НАТО унищожи ссср, НАТО ще унищожи и русия! НАТО притежава 70% от бойните ресурси на тази платета, а само военните разходи на САЩ – т.е. мощ и влияние – са по-големи от тези на 10-те изброени страни взети заедно: Китай, Русия, Британия, Япония, Франция, Саудитска Арабия, Индия, Германия, Италия и Бразилия: http ://www .businessinsider.com/chart-of-defense-spending-by-country-2014-2
  : 6 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Sinnvoll 9 Sinnvoll преди 9 месеца Профил на трол?
  Безспорно Путлер е човек без никакви скруполи и чувство за вина. Съчетано с изобилие от манипулации и лъжи, го превръща в урод, който няма равен по жестокост и садизъм. До такава степен са зомбирани руските крепостни селяни, че всеки с пълна убеденост би защитавал, идеите на вожда им за убийства, въоръжаване и диктат върху самите тях. Всеки мужик ще ви каже, как се чувства чудесно, под твърдата ръ виж още ›› ка на Путя. Очудващото е, че дори и когато напуснат кенефа, продължават неистово да защитават своя мать и Путлер. Всеки народ си заслужава съдбата!
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  след като и руските троляци започнаха да плюят путю, явно края му е близо ...
  : 6 !
 • Sinnvoll 9.2 Sinnvoll преди 9 месеца Профил на трол?
  Абе лольов, руски трол си ти щото по време на Костов, ГОЛЯМАТА ЛЪЖА придоби 34% от акциите на "Техноимпекс" и стана милионерка. Ясно ли ти е сега, кой е трол непоръбен!
  : 17 !
 • Анонимен 9.3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  образовай се, червен задник 9.2 - 8 лъжи за Иван Костов - http ://novabulgaria.com/?p=69 + http://kanarko. com/?p=77
  : 0 !
 • Sinnvoll 9.4 Sinnvoll преди 9 месеца Профил на трол?
  С този "вестник" си извърши г.зът. Ще ми пробутваш историята за Многострадалната Геновева. Има репортаж в момента, че Нинова е предобила 1999 г. 67%(шейсет и седем)от Трхноимпекс. А прваителството на Костич встъпва 21 май 1997 и край 24 юли 2001. И както се знае ГОЛЯМАТА ЛЪЖА беше министър в кабинета на кой?...Костович. Информацията и подробните договори са изнесени от Антон Димитров- сп виж още ›› равка!!!!!!
  : 7 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 8 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Гладна кокошка просо сънува! Свършиха рублите и започнаха да се мазнят на силнине!
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Явно в русия положението е изуйгащи!
  : 3 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  руски олигофрен...все по- изолирани от света стават... Северна Корея единствена им остана..
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Измитането на Путин и путинизма от Европа започна от Словакия след убийството на 27-годишния разследващ журналист и неговото момиче - започна борба да не се допусне Словакия да се превърне в поредната Унгария - автокрация, контролирана от малка група назначени от руската мафия олигарси - проблема на България че не олигарсите напъват за властта, а политиците във властта са назначени от москва олиг виж още ›› арси и всеки момент могат да ги подменят с други - слави ДоганСарай шоу вече прави програма за запазване на московския монопол тук
  : 5 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • rusjev.net/2018/03/09/general-vs-pentagona-ssha-sposobnyi-unichtozhit-rossiyu-dazhe-pri-pomoshhi-odnih-podlodok/ 6 rusjev.net/2018/03/09/general-vs-pentagona-ssha-sposobnyi-unichtozhit-rossiyu-dazhe-pri-pomoshhi-odnih-podlodok/ преди 9 месеца Профил на трол?
  Четиво за рублофили-петоколонци и присъдружните им полезни идиоти: rusjev.net/2018/03/09/general-vs-pentagona-ssha-sposobnyi-unichtozhit-rossiyu-dazhe-pri-pomoshhi-odnih-podlodok/ Какви ли чувства изпитват когато им се обясни на руските уроди с думи прости, че тяхното не се губи. Роденият да бъде обесен, не може да се удави.
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  тъпанар с имперско самочувствие, вместо да си гледа държавата,която изостава в технологично отношение и не от вчера са ресурсов придатък на Европа и САЩ, седнали да се тръшкат колко сме им признателни в България - голям кахър, ама проблемите са им в русия - като се почне от липса на канализация, та до липсата на пътища в огромната пустош наречена русия - 10 милиона са руските бежанци само след виж още ›› идването на путин на власт - най многобройната емигрантска въна към Европа и САЩ - тук тепърва ще ги патим руските претенции - на глава от населението в ЕС най-много руски емигранти са трайно заселени в България и това си е тъха окупация ...
  : 3 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Македонецъ 5 Македонецъ преди 9 месеца Профил на трол?
  Дедо Ибан е малце болен - утре погребение!
 • Анонимен 5.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  АМИН! И ЗАБВЕНИЕ...
  : 4 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 4 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Пашел на хуй, нешчасний крепостник президента иммени Пиздера!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  Сенаторът Джон Маккейн заяви, че не вижда в очите на Путин нищо друго, освен три букви – КГБ
  : 3 !
 • Анонимен 4.2 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  В очите на Негово ПЕДОРейшество, руският КГБ ПЕДЕРарх, целува сушения гъз на най-известния педал Ленин ежедневно, се четът същите 3 букви - КГБ!
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 9 месеца Профил на трол?
  "Президентът освен това каза, че обвинените в намеса в изборите руснаци „не са държавни служители“ и „не правителството и интересите на руската държава“." Така казаха и за "Вагнеровците" и ги пратиха да свирят на кюрдска флейта!
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
missing image
Самоук художник от Айтос реди пета самос...

Иван Петров не е учил живопис, но рисува от малък. Това му дава вътрешно чувство за свобода и удоволетворение. Днес, той е зрял мъж на ...

missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 15-16 декември

Овен Празничната еуфория и цялата тази приповдигнатост ви идват твърде много. Вие умеете да контролирате емоциите си и се чудите защо...

Последно в Актуално