Путин се надява Тръмп все още да иска добри отношения с Русия (ВИДЕО)

3629
Путин се надява Тръмп все още да иска добри отношения с Русия (ВИДЕО)
Снимка: Getty images/Guliver

"Аз не съм човекът, който трябва да оценява Тръмп. Това е задължение на американския народ, който го е избрал". Това заяви руският президент Владимир Путин по време на традиционната си годишна пресконференция. 

Той изрази надежда, че американският президент не е изгубил желанието си за подобряване на отношенията между Русия и САЩ, както нееднократно е заявявал по време на предизборната си кампания, предаде РИА Новости.

Путин обърна внимание на факта, че инвеститорите демонстрират доверие към САЩ, а това е един ключов показател.

Опонентите на американския президент Доналд Тръмп са изфабрикували обвиненията за руска намеса в президентските избори на САЩ, проведени през ноември 2016 година, за да го дискредитират, каза още Путин. "Всичко това е измислено от хора, които се противопоставят на Тръмп, за да делегитимират работата му", поясни стопанинът на Кремъл.

Предстоящите избори в Русия

Руският президент съобщи, че ще участва на предстоящите през март 2018 година президентски избори в Русия като независим кандидат.

Путин ще се кандидатира на изборите като независим кандидат

Президентът на Руската федерация Владимир Путин съобщи по време на голямата си пресконференция, че ще участва в изборите за държавен гл...

Във връзка с този подход, Путин е готов да приеме подкрепата на всяка политическа сила, споделяща възгледите му за развитието на страната. „Разчитам на широката подкрепа на гражданите“, констатира руският държавен глава.

Путин разкри и че все още не е избран ръководител на предизборния му щаб. Отговаряйки на въпрос дали в екипа му съществуват разногласия по този въпрос, руският президент обясни пред журналисти, че "оживената атмосфера е присъща на всички обсъждания". "По въпроса за разногласията. При нас винаги ги има, около нас винаги цари оживена атмосфера. Разбира се, има и разногласия, и несъгласия, но засега не можем да стигнем до консенсусно решение", поясни Путин.

Ситуацията в Украйна

Русия няма да допусне повтарянето на украинския сценарий на своя територия, каза руския президент. Той направи този коментар, отговаряйки на въпрос от кандидатиралата се на президентските избори журналистка Ксения Собчак дали властта се бои от конкуренцията на хора като опозиционера Алексей Навални.

„Значи, по въпроса за конкуренцията и дали у нас има дееспособна опозиция. Аз вече съм отговарял достатъчно подробно и смисъла на моя отговор може да се синтезира с това, че опозицията трябва да излезе с ясна и понятна за хората позитивна програма, заяви Путин, цитиран от агенция "Фокус".

ООН призова Путин да убеди Асад да насрочи избори

Специалният пратеник на ООН за Сирия призова руския президент Владимир Путин да прояви "смелост" и да убеди своя съюзник в Дамаск Башар...

По въпроса за персоната, която вие споменахте... Вече имаше въпроси за Украйна. Искате ли хора, подобни на Саакашвили, да дестабилизират ситуацията в страната? Вие искате да живеем от един „Майдан“, към друг? Искате у нас да се извършват опити за държавни преврати?“, попита на свой ред руският лидер.

В заключение той заяви, че Русия „вече е минала през това“ и се поинтересува дали Собчак иска да върне всичко това. Президентът изрази увереност, че огромното мнозинство от руските граждани не го искат и няма да го допуснат.

Кризата в Сирия

Русия е готова да вземе участие в решаването на проблемите на сирийските бежанци, в рамките на международни усилия, категоричен е Путин.

„Няма спор, че този проблем (за бежанците - бел. ред.) трябва бъде разрешен. Сирия не може да се справи сама, както и Русия не би могла да го направи самостоятелно. Ние сме готови да вземем участие в това, но само като част от общи международни усилия“, отбеляза руският държавен глава.

Путин нареди изтегляне на руските войски от Сирия

Владимир Путин нареди изтегляне на руските войски от Сирия в пунктовете за постоянна дислокация, съобщи ТАСС. По-рано бе съобщено, че ...

Скандалът с допинга на руските спортисти

Владимир Путин заяви, че страната ще работи "спокойно и конструктивно" със Световната антидопингова агенция (УАДА) и Международния олимпийски комитет (МОК) за премахването на проблемите с допинга в Русия.

В началото на месеца МОК взе решение да не допуска Русия до Зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари след като няколкогодишно разследване на организацията доказа, че местната антидопингова лаборатория е фалшифицирала проби със знанието на държавата. Все пак, руски атлети ще могат да участват на Олимпиадата под неутрален флаг, ако покрият дадени условия, припомня БГНЕС.

"Как ще възобновим отношенията си с УАДА и МОК? Надявам се конструктивно, спокойно ще работим с тях, за да премахнем проблемите, които имаме. Но, разбира се, ние ще защитаваме интересите на нашите спортисти, включително и в съда. Какво друго можем да сторим? Принудени сме да помогнем на нашите атлети да защитят своята чест в съда", каза Путин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Ще има ли нов ирански отговор срещу Израел? Коментар от Техеран след взривовете в Исфахан (ВИДЕО)

МААЕ: Няма поражения по ирански ядрени обекти

Ердоган призова за запретване на ръкавите и спиране на клането в Ивицата Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com