Русия постави условия за диалога със САЩ

5999
Русия постави условия за диалога със САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Руският външен министър Сергей Лавров заяви при срещата с американския държавен секретар Рекс Тилърсън, че Русия е готова за нормализиране на диалога, ако САЩ се откажат от конфронтационната си линия.

Това съобщи руското Министерство на външните роботи след срещата на двамата първи дипломати във филипинската столица Манила. Там се провежда международен форум с участието на страните от Азиатско-Тихоокеанския регион.

Остра реакция на Русия, след като ЕС разшири санкциите срещу страната

Русия реагира остро, след като ЕС разшири санкциите срещу страната по повод скандала с газовите турбини на Siemens. "Смятаме, че тази ...

Лавров изтъкна още, че е недопустима ескалацията на напрежението на Корейския полуостров заради военните приготовления на САЩ. Русия и Китай се обявяват срещу всякакви ракетни изпитания на КНДР и за спиране на американските военни учения в региона, изтъкна също Лавров, който днес имаше среща и с китайския му колега Ван И.

По-рано той посочи, че Москва е готова за контакти с Вашингтон по севернокорейската проблематика и се надява, че тази позиция ще бъде посрещната с взаимност.

Сергей Лавров разкри още, че с Тилърсън са обсъдени следващите стъпки по сирийското регулиране, включително развитие на идеята за зони за деескалация в югозападна Сирия. Идеята е залегнала в меморандум, подписан по-рано тази година от Русия, Йордания и САЩ. Руската страна настоява също строго да се спазва суверенитета и териториалната цялост на Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com