X
 
 

Руската адвокатка, предлагала на Тръмп компромати за Клинтън, е обвиняема в САЩ

1103 1
Руската адвокатка, предлагала на Тръмп компромати за Клинтън, е обвиняема в САЩ
Снимка: iStock/Guliver
"Очакваме точно и ясно обяснение от Вашингтон по отношение обвиненията срещу адвокат Наталия Веселницкая". Това каза сподели говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, добавяйки също, че "криминалните случаи, основани на неясни твърдения" срещу руснаци, пребиваващи на територията на САЩ, са станали "навик" за Вашингтон.

Веселницкая стана световноизвестна, след като беше разкрито как тя е била на среща с кажи-речи целия предизборен щаб на Доналд Тръмп, начело със сина му Доналд Тръмп-младши в "Тръмп Тауър" в Ню Йорк и им е предложила да им предаде "чувствителна информация" и данни за Хилари Клинтън, която беше съперник на Тръмп в президентската напревара в САЩ през 2016 година.

Руската адвокатка, заради която Тръмп-младши се забърка в скандал, е консултирала ФСБ

Руската адвокатка Наталия Веселницкая, която се прочу заради срещата си с Доналд Тръмп-младши, на която е трябвало да му даде уличаваща...

Сега срещу Веселницкая има обвинения, но те не са свързани с тази история или с разследването за руската намеса в американските президентски избори. Основното обвинение е, че тя е опитала да заблуди разследване срещу руския гражданин Денис Кацив и компанията му Prevezon. Същият Кацив е сочен като един от обкръжението на Веселницкая, помагащ в лобирането да бъде отмене закона "Магнитски". Сега Кацив е гонен от американското правосъдие заради пране на пари, а Веселницкая – за опит да фалшифицира документ от руската прокуратура с поискана от САЩ информация относно делото на Кацив.

Смята се, че в момента Веселницкая се намира някъде в Русия. През 2016 година, когато се среща с щаба на Тръмп, тя е без виза, но преди това е влязла в САЩ със специалното разрешение от правосъдния министър и главен прокурор на админстрацията на Барак Обама – Лорета Линч, точно за да може да защитава Кацив в САЩ.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално