Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само химикалка и лист: Ето правилата за първия предизборен дебат между Байдън и Тръмп

15 юни 2024, 18:47 часа • 2175 прочитания

Правилата за 90-минутния дебат на 27 юни, който ще има двама водещи и няма да има аудитория в студиото, са договорени от предизборните щабове на кандидатите Джо Байдън и Доналд Тръмп.

И двамата кандидати ще се явят на един подиум, а позициите им на подиума ще бъдат определени чрез хвърляне на монета. Микрофоните ще бъдат заглушени по време на дебата, с изключение на кандидата, чийто ред е да говори, съобщи Си Ен Ен, цитирани от БГНЕС.

На сцената няма да се допускат никакви реквизити или бележки, а на кандидатите ще бъдат дадени само химикалка, лист хартия и бутилка вода.

Още: Доналд Тръмп с обещание да стане "криптопрезидент"

Дебатът, който ще се проведе в Атланта, Джорджия, ще продължи 90 минути с две рекламни паузи, по време на които кандидатите няма да могат да контактуват с помощниците си.

Някои аспекти на дебата - включително липсата на аудитория в студиото - ще се различават от предишните дебати.

Модераторите Джейк Тапър и Дейна Баш - и двамата водещи на новините на Cи Ен Ен – „ще използват всички налични инструменти, за да наложат спазване на времето и да осигурят цивилизована дискусия".

През май Байдън и Тръмп се договориха за два телевизионни предизборни дебата, като вторият ще се проведе на 10 септември по канал Ей Би Си.

Още: Джо Байдън заклейми Доналд Тръмп като престъпник

Последните дебати между двамата мъже през 2020 г. бяха изпълнени с напрежение, като в един момент Байдън се провикна "ще млъкнеш ли, човече?", докато Тръмп многократно говореше над него. 

37 държави може да забранят на Доналд Тръмп да влиза в тях

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес