Само Тръмп и Клинтън на първия дебат за Белия дом

2811
Само Тръмп и Клинтън на първия дебат за Белия дом
Снимка: Getty Images/Guliver

Неправителствената организация, която организират кандидат-президентските избори в САЩ обяви, че единствено кандидатите от двете основни партии в страната - Хилари Клинтън от демократите и републиканецът Доналд Тръмп - ще бъдат допуснати до участие в първия дебат, насрочен за 26 септември.

От Комисията по президентските дебати оповестиха, че републиканецът Доналд Тръмп и демократа Хилари Клинтън са достигнали изисквания праг от поне 15% обществена подкрепа в пет социологически допитвания, подбрани от комисията миналия месец.

Според Комисията, Клинтън има 43% подкрепа, докато Тръмп 40,4%, предаде Voice of America.

Кандидатите на Либертарианската партия Гари Джонсън (с 8,4% подкрепа) и на Зелената партия Джил Щайн (с 3,2%) не отговарят на изискването за подкрепа и затова няма да бъдат поканени на дебата, който ще се проведе в университета „Хофстра“ в град Хемпстъд, щата Ню Йорк, и който ще се излъчи на живо по телевизията в САЩ.

От Комисията по президентските дебати коментират още, че кандидатите за вицепрезиденти на демократите и републиканците, губернаторът на Вирджиния Тим Кейн и губернаторът на Индиана Майк Пенс ще бъдат единствените участници в дебата на 4 октомври в университета „Лонгууд“ в град Фармвил, щата Вирджиния.

Кандидат-президентите от трети партии са недоволни

„Бих искал да кажа, че съм изненадан че Комисията по президентските дебати е решила да ме изключи от първия дебат, но не съм“, каза Джонсън в изявление. Той допълва, че комисията е изобретение на двете водещи партии, създадена да изключва трети партии от телевизионните дебати.

Зелената партия обяви, че ще проведе митинг пред университета „Хофстра“ по време на президентския дебат. Съобщение, призоваващо поддръжниците им да участват в протеста, показва, че доброволци в предизборната ѝ кампания може да направят опит да ескортират Щайн до залата на дебата и предупреждава, че „тази ситуация може да доведе до арести“.

Разликата между Клинтън и Тръм е в рамките на статистическата грешка

Хилари Клинтън изпреварва само с 2% съперника си за президентските избори Доналд Тръмп. Това показват публикуваните вчера (18 септември...

Комисията по президентските дебати оповести следните критерии за дебатите през 2016 година в края на октомври миналата година:

- Кандидатът да е допустим, по смисъла на конституцията;

- Кандидатът да е включен в достатъчно щатски бюлетини, за да има шанс да спечели мнозинство в Избирателната колегия;

- Кандидатът да има поне 15% от националния електорат, което да се доказва от пет подбрани допитвания до общественото мнение.

Комисията по президентските дебати обяви, че същите критерии ще бъдат използвани за определяне на кандидатите, които да бъдат поканени на следващите дебати на кандидат-президентите, насрочени за 9 октомври в Сейнт Луис и 19 октомври в Лас Вегас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк
Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Продуцентът Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк. Апелативният съд отмени присъдата му от 2020 г. за изнасилване и сексуална агресия. Това...