САЩ искат помощ за унищожаването на сирийските химически оръжия

13011
САЩ искат помощ за унищожаването на сирийските химически оръжия
Снимка: Getty Images / Guliver

САЩ са отправили неофициална молба към своите съюзници да им помогнат в унищожаването на сирийския химически арсенал. Това са заявили от белгийското външно министерство, предаде „Фокус”.

„В началото на октомври САЩ извършиха проучвателна мисия в Белгия, Норвегия, Франция и Албания, за да се запознаят с капацитета на тези страни за обработка на химическите оръжия”, заяви говорител на министерството.

Дилма Русеф настоява САЩ да се извинят за шпионажа

Бразилският президент Дилма Русеф поиска извинения от САЩ заради шпионския скандал, предаде Асошиейтед прес. В интервю за бразилската ...

„Няма официална молба, става въпрос само за контакти, в рамките на които да се установят всички възможности”, обясни говорителят.

Междувременно днес стана ясно, че сирийската армия е превзела нов ключов град. Части, подкрепяни от ливански шиитски бойци на „Хизбулла” и други военни формирования, подкрепящи режима на Башар Асад, са установили контрол над ключовия опозиционен град Сбейнех, северно от Дамаск.

„Сбейнех беше ключова позиция на бунтовниците сред предградията на Дамаск. Бунтовниците в южната част на Дамаск сега са с буквално отрязани пътища за доставка на продоволствия и изпращане на подкрепления”, заяви Рами Абдел, ръководител на Сирийската обсерватория по човешки права.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com