САЩ не позволи на Тексас да не приема сирийски бежанци

1789
САЩ не позволи на Тексас да не приема сирийски бежанци
Снимка: Getty Images/Guliver

Съдът отказа на властите в американския щат Тексас да бъде въведена забрана за настаняването на територията на щата на бежанци от Сирия. Искът бе отклонен от федерален съдия в град Остин, предаде БГНЕС.

Това е вече трети опит на местните власти да докажат, че федералното правителство превишава пълномощията си и действа срещу закона като не иска съгласие за разпределянето на бежанци в различни щати. Искът на тексаските власти беше отклонен и този път.

Нови бежанци опитаха да влязат в България при Гоце Делчев

Нова група от 38 нелегални бежанци снощи е приближила граничната зона между България и Гърция край Гоце Делчев, но не е била допусната ...

САЩ планираха да приемат на своя територия до 10 хиляди сирийски бежанци до края на тази година. От началото на гражданската война и разрастването на конфликта на територията на Сирия, в САЩ са приети 1500 сирийски бежанци. Броят на принудително преселилите се от всички части на света, които могат да влязат в САЩ, се регулира всяка година. В последните три години той е неизменен – 70 000. Има данни, че вашингтонската администрация планира тази година той да бъде увеличен до 75 000 души.

Представители на Държавния департамент на САЩ са изпратили писмо до президента Барак Обама, в което му препоръчват да проведе военна операция срещу правителствените сили в Сирия и да се извърши преврат в близкоизточната страна, съобщава в. The Wall Street Journal.

"Десетки служители на Държавния департамент тази седмица изразиха протест срещу политиката на САЩ в Сирия. Те подписаха документ за вътрешно ползване, в който се отправя призив за целенасочени военни удари срещу правителството в Дамаск и за смяна на режима като единствен начин да се победи "Ислямска държава", пише вестникът.

Според източниците на The Wall Street Journal, документът е подписан от 51 служители на дипломатическото ведомство на САЩ. Сред тях са и служители на високи длъжности.

В турските медии няма официални коментари за прекратяването на реадмисията на бежанци

В турските медии няма коментари, обвързващи споразумението за реадмисия на бежанци с България и отказа на София да участва заедно с Анк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com