САЩ не се отказва да натиска ЕС за нови санкции срещу Русия

29527
САЩ не се отказва да натиска ЕС за нови санкции срещу Русия

Белият дом е предупредил американските компании за опасността от инвестиране в руската икономика, съобщи помощник държавната секретарка Виктория Нюланд, предаде БГНЕС.

"Ние предупредихме американския бизнес за рисковете от евентуално продължаване на инвестирането в сферата на високите технологии в сегашните условия", каза тя в отговор на въпрос по време на слушания в сенатският комитет за външна политика.

Тя подчерта също необходимостта в това направление САЩ да действат съвместно с Евросъюза. По думите й, ако американските компании се откажа от такива доставки, но европейците продължат да ги осъществяват, няма да има никакъв резултат. "Санкциите ще бъдат по-силни, ако действаме заедно", каза тя.

В същите слушания участва и Дениъл Глейзър, помощник на американския финансов министър. Той изтъкна, че САЩ са готови за нови санкции срещу Русия. Помощникът каза още, че Вашингтон възнамерява да действа съгласувано с приятелите и съюзниците си от Европа и от Г-7. "Само през последните две седмици аз лично пътувах до Франция, Германия и Великобритания, за да придвижим напред подготовката (на санкциите), каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com